Kuvat: Poliisi julkaisi karanneen sarjakuristajan ja toisen vangin kasvot – oletko nähnyt heitä?

Poliisi julkaisi keskiviikkona iltapäivällä etsintäkuulutuksen Laukaan avovankilasta karanneista vangeista. Toinen karannut on sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä, entiseltä nimeltään Michael Maria Pentholm. Hänen alkuperäinen nimensä on Jukka Torsten Lindholm. Mies on tuomittu kolmesta henkirikoksesta ja lukuisista muista väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

Penttilän kanssa karkasi Tenho Långström. Mies istui Laukaassa tuomiota vakavista väkivaltarikoksista, joita poliisi ei ole yksilöinyt tarkemmin.

Poliisin mukaan molempia miehiä, mutta varsinkin Penttilää, voidaan pitää vaarallisina.

Penttilä on syntynyt vuonna 1965 ja Långström 1984.

Vangit karkasivat tiistaina, kun he olivat avovankilan järjestämällä ostosmatkalla Jyväskylän Prismassa. Miehet jättivät palaamatta vankikuljetukseen kaupassakäynnin jälkeen kello 18.15.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoi Keskisuomalaiselle keskiviikkona iltapäivällä, ettei miehistä ole paon jälkeen lainkaan havaintoja.

Miehet liikkuvat erillään

Poliisin mukaan miehet ovat erkaantuneet toisistaan jo tiistai-iltana. Långström liikkuu mahdollisesti vuoden 2009 Volvo-merkkisellä henkilöautolla, jonka rekisterinumero on TTY-152.

Penttilällä oli paon aikana päällään oranssi-musta college, jonka selässä oli iso HD-logo ja edessä vasemmalla pieni HD-logo. Hänellä oli vaaleansiniset, tiukat Levi's-farkut ja valkoiset Conversen tenniskengät. Vasemmassa kädessä Penttilällä oli kultainen rannekello.

Långström puolestaan oli pukeutunut mustaan nahkatakkiin ja mustiin suoriin housuihin.

Karanneet vangit olivat ehtineet olla Laukaan avovankilassa vasta vähän aikaa. Pentholmin oli tarkoitus päästä ehdonalaiseen vapauteen ensi keväänä.

Poliisi kaipaa havaintoja miesten ja auton liikkeistä. Viranomaiset pyytävät ilmoittamaan havainnot heti hätänumeroon 112.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .