Poliisi julkisti surmatyöstä lisätietoja – Näitkö tätä miestä?

Poliisi on saanut Tampereen Tesomalla sunnuntain ja maanantain tapahtuneesta henkirikoksesta lisätietoja. Niiden perusteella ja syyttäjän kanssa käydyn neuvottelun jälkeen on päädytty muuttamaan rikosnimike esitutkinnan tässä vaiheessa murhaksi.

Maanantaiaamuna kello 6.10 tuli hälytyskeskukseen ilmoitus miehestä, joka makaa elottoman oloisesti Tesoman valtatien kevyenliikenteen väylällä. Mies oli kuollut väkivallan uhrina.

Poliisi on saanut tutkinnassa selville, että uhri on lähtenyt kotoaan ennen puoli kymmentä edellisenä iltana tarkoituksenaan mennä ostamaan savukkeita. Hänet on nähty yksin Tesomajärvenkadun Siwassa. Sen jälkeen uhri on ollut paikallisessa baarissa lähes sen sulkemisaikaan saakka.

Baari on suljettu kello 23 ja uhri on poistunut paikalta ehkä kymmenisen minuuttia ennen sen sulkemista. Tämän jälkeen uhrista ei ole toistaiseksi havaintoja ennen hänen löytymistään. Hän ei ole mennyt mihinkään vielä tuolloin auki olleeseen paikalliseen ravintolaan. Löytöpaikan perusteella näyttää siltä, että hän on ollut matkalla kotinsa suuntaan.

Uhri on vuonna 1974 syntynyt paikallinen mies. Hänellä oli päällään tummahko farkkukankaan tyyppinen, hupullinen, noin lantiopituinen ja karvavuorellinen takki. Jalassaan miehellä oli vaaleansiniset farmarihousut, harmaat pitkävartiset villasukat sekä vaaleanpunaiset ruutukuvioiset tossut.

Poliisi pyytää erityisesti vihjeitä henkilöistä, jotka ovat oleskelleet Tesoman valtaväylän jäähallin puoleisella kevyenliikenteen väylällä, mäen päällä, välittömästi vesitornilta laskeuduttaessa vasemmalla.

Havaintoja pyydetään myös henkilöstä, joka on juossut kevyenliikenteenväylältä Tesoman valtaväylän yli Tohlopin ja Lamminpään suuntaan. Henkilö on saattanut liikkua sekä aiemmin että teon jälkeen myös Tesoman alueella.

Poliisi pyytää edelleen vihjeitä myös uhrin liikkeistä. Havaintoja pyydetään yöltä noin kello 23–02 väliltä. Vihjeet voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi, soittamalla numeroon 050 313 7391 tai lähimmälle poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Raakaa henkirikosta tutkitaan murhana – "Vaatinut vakaata harkintaa"

Mies löydettiin kadulta kuolleena – Poliisi tutkii henkirikoksena