Poliisi käräytti Norwegianin kapteenin Helsinki–Vantaalla – promilleja veressä ennen lentoa

Poliisi on puhalluttanut Norwegianin lentäjän, joka oli lähdössä ohjaamaan konetta Helsinki–Vantaalla, kertoo poliisi. Lentäjän veressä oli yli 0 mutta alle 0,5 promillea alkoholia, ja poliisi on kirjannut tapauksesta rikosilmoituksen, kertoo yleisjohtaja, komisario Miika Laine Itä-Uudenmaan poliisista.

Lentäjille on nollatoleranssi alkoholin suhteen.

Puhallutuksesta kertoi aiemmin Iltalehti.

Ilmoitus päihtymysepäilystä tuli Laineen mukaan lentoyhtiöltä itseltään. Poliisi puhallutti lentäjän kuuden jälkeen illalla.

Norwegian kertoo sivuillaan, että lennon Dubaihin piti lähteä 18.05, mutta arvioitu lähtöaika on uusimman tiedon mukaan 22.30.

–  Pahoittelemme matkustajillemme aiheutunutta haittaa. Asiakkaidemme ja kollegojemme turvallisuus on aina etusijalla. Valitettavasti tämä aiheutti lennon myöhästymisen, sillä joitakin miehistön jäseniä vaihdetaan. Toivomme kuitenkin, että matkustajat pääsevät matkaan mahdollisimman pian, sanoo Norwegianin viestintäpäällikkö Astrid Mannion-Gibson Norwegianin viestinnän STT:lle välittämässä kommentissa.

Mannion-Gibsonin mukaan poliisi on vapauttanut kapteenin.

Ilmaliikennejuopumusepäilyt ovat verraten harvinaisia. Elokuussa ilmi tuli Finnairin lentokapteeniin kohdistuva ilmaliikennejuopumusepäily.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.