Poliisi kävi sarjahukuttajan suojelemisesta epäillyn naisen luona jo viikko sitten

Meni viime lauantaihin asti ennen kuin etsintäkuulutettu Seppänen tavoitettiin Joensuun Salpakankaalla naisen henkilöautosta ja toimitettiin Pyhäselän vankilaan.

Poliisi teki sarjahukutuksista tuomitun miehen naistuttavan asunnolle kotietsinnän jo päivä sen jälkeen, kun käräjäoikeus oli antanut Pekka Seppäselle tuomionsa. Naista myös puhutettiin samaisena keskiviikkona poliisin etsiessä Seppästä.

– Naisella ei tällöin ollut oman kertomansa mukaan tietoa Seppäsen olinpaikasta, Itä-Suomen poliisi tiedotti tiistaina.

Meni viime lauantaihin asti ennen kuin etsintäkuulutettu Seppänen tavoitettiin Joensuun Salpakankaalla naisen henkilöautosta ja toimitettiin Pyhäselän vankilaan.

Vuonna 1959 syntynyttä naista epäillään nyt rikoksentekijän suojelemisesta. Nainen on kuljettanut etsintäkuulutettua autollaan ja poliisi epäilee, että nainen on piilotellut miestä. Naista kuulusteltiin rikoksesta epäiltynä jo viikonloppuna.

Perusteet etsintään

Rikoskomisario Kimmo Wetterstrandin mukaan nainen on puhunut kuulusteluissa. Poliisi ei kuitenkaan tässä vaiheessa tutkintaa kerro kuulustelujen sisällöstä tarkemmin.

Nainen on poliisitiedotteen mukaan joensuulainen.

– Sekä vihjeiden että poliisin omien tutkintamenetelmien perusteella saatiin perusteet käydä siellä, Wetterstrand taustoitti STT:lle kotietsinnästä.

Wetterstrand kertoi, ettei tiedä, miten pitkään Seppänen ja nainen ovat olleet tuttuja tai sitä, oliko nainen jollain tavalla mukana Seppäsen oikeudenkäynnissä.

Vielä tiistaina poliisilla ei ollut tarkkaa kuvaa siitä, paljonko nainen oli ollut tekemisissä Seppäsen kanssa viime viikon aikana.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Seppäsen viime viikon tiistaina 14,5 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Asianajaja Jukka Ketonen on kertonut, että Seppänen aikoo valittaa tuomiostaan. Ketosen on tarkoitus keskustella valituksen perusteluista Seppäsen kanssa vankilassa parin viikon sisällä. Asianajajan mukaan Seppänen oli sekä yllättynyt tuomiostaan että pettynyt siihen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sarjahukuttajan suojelemisesta epäilty on vuonna 1959 syntynyt nainen