Poliisi kaatoi juomia, setvi tappeluita ja narautti rattijuoppoja

Lauantai-ilta ja sunnuntain vastainen yö olivat kiireisiä poliisille koko Keski-Suomessa. Hälytystehtäviä virkavalta kirjasi yhteensä 111. Tehtävät jakaantuivat rattijuopumuksiin, pahoinpitelyihin, kotihälytyksiin ja muihin poliisin perustehtäviin.

Jyväskylässä poliisi kaatoi lauantai-illan ja sunnuntaiyön aikana maahan kymmeniä litroja alaikäisten hallussa olleita alkoholijuomia, pääasiassa olutta. Poliisi ei takavarikoi alaikäisten hallussa olevia alkoholijuomia.

- Lisäksi teimme alkoholiin liittyen noin 20 lastensuojeluilmoitusta, komisario Jari Lindholm Jyväskylän poliisista kertoi.

Koulujen päättyminen on pitänyt poliisin kiireisenä ympäri Suomea.

Poliisilaitoksilta kerrotaan, että tehtäviä on ollut tavallista kesäviikonloppua enemmän. Poliisi on puuttunut monin paikoin humalaisten tappeluihin ja alaikäisten alkoholinjuontiin.

Poliisi ei ole ainakaan tiedottanut vakavammista rikoksista. Oulun poliisista arvioidaan, että sateinen ja kolea sää on rauhoittanut juhlijoita.

Lounais-Suomen poliisi tiedottaa, että yövuorossa oli yli 300 hälytystehtävää. Hätäkeskusilmoituksia koulunsa päättäneiden kosteista juhlista tuli eri puolilta Lounais-Suomea nelisenkymmentä. Turussa nuorten selviämisasemalle tuotiin 15 päihtynyttä alaikäistä, ja samansuuruinen määrä päihtyneitä alaikäisiä joutui poliisin ja sosiaalitoimen käsiin Satakunnan alueella. Toistakymmentä ihmistä joutui pahoinpitelyn uhriksi ja rattijuopumuksista jäi kiinni seitsemän autoilijaa.

Kemiönsaarella lapsiperheen kotiin tunkeutui aamukolmelta neljä miestä kirvein ja pesäpallomailoin. Poliisipartiot ottivat vähäpuheiset miehet kiinni Strömman sillalta, ja heitä epäillään muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Poliisi valvoo viikonloppuna tehostetusti nuorten päihteidenkäyttöä.

Lukuvuosi päättyi eilen peruskouluissa, lukioissa ja osassa ammatillisia oppilaitoksia. Peruskoulun päästötodistuksen sai 58 000 nuorta ja ylioppilaaksi valmistui noin 28 000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.