Poliisi sai erittäin harvinaisen tehtävän tänään – kymmenet ihmiset näkivät

Poliisi joutui keskeyttämään oikeudenkäynnin Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään aamulla.

Käräjäoikeudessa Jyväskylässä käsitellään parhaillaan Keuruulla sattunutta surmatapausta. 43-vuotias mies ammuttiin rivitalon pihalla viime marraskuussa. Miehen surmasta epäillään kahta paikkakuntalaista yrittäjää.

Komisario Arto Rajala kertoo, että käräjäsali tyhjennettiin uhan vuoksi. Poliisi sai ilmoituksen, että paikalla olleiden turvallisuus olisi uhattuna. Salissa oli tapahtuma-aikaan 20–30 henkilöä, joista kymmenkunta oli yleisöä.

Poliisi tyhjensi käräjäsalin aamulla noin kello 9.30 ja tutki kaikki paikalla olleet henkilöt, myös esimerkiksi vastaajien avustajat. Rajalan mukaan kenenkään hallusta ei löytynyt vaarallisia esineitä.

Poliisioperaatio kesti kaikkiaan noin puolitoista tuntia ja yleisö siirtyi sen ajaksi ulos. Istuntoa päästiin jatkamaan noin kello 11. Käräjätuomarin päätöksellä oikeudenkäynti julistettiin salaiseksi ja saliin päästettiin yleisöksi vain lähiomaisia.

Rajalan mukaan poikkeuksellisen harvinainen poliisioperaatio sujui rauhallisesti. Hän ei muistanut aiempia tapauksia, jolloin oikeudenkäynti olisi keskeytetty poliisioperaation vuoksi.

– Ei tällaista ole koskaan aiemmin osunut ainakaan minun kohdalleni, Rajala totesi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .