Poliisi löysi huonovointisia koiranpentuja – neljää epäillään pentubisnekseen liittyvistä rikoksista

Eläinlääkärit joutuivat lopettamaan osan sairaista pennuista, joiden epäillään olleen peräisin ulkomaisesta pentutehtaasta.

Helsingin poliisi epäilee neljää ihmistä eläinsuojelurikoksesta, salakuljetuksesta ja petoksesta laittomaan pentubisnekseen liittyen. Poliisi oli viime viikolla turvaamassa valvontaeläinlääkäreiden tarkastuskäyntiä Östersundomissa sijaitsevassa omakotitalossa, kun talon kellarista löytyi huonovointisia koiranpentuja kahdesta pienestä aitauksesta.

Koirien säilytystila oli poliisin mukaan lähes lämmittämätön ja eläinten ulosteiden tahrima. Eläinlääkärit joutuivat lopettamaan osan sairaista pennuista, joiden epäillään olleen peräisin ulkomaisesta pentutehtaasta.

Rikoksista epäillään talossa asuvaa pariskuntaa ja heidän kahta tuttavaansa.

– Sama pariskunta on aiemminkin ollut epäiltyinä vastaavista petosrikoksista. Useat ostajat ovat ilmoittaneet poliisille vakavasti sairaista ja kuolleista koiranpennuista, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen poliisin tiedotteessa.

Poliisi selvittää nyt laittoman pentubisneksen laajuutta. Sen mukaan suomea virolaisittain murtaen puhuneet ihmiset ovat kaupitelleet pentuja Östersundomin ja Viikin alueilla. Tähän mennessä tapauksia on tullut poliisin tietoon parikymmentä kuluvan vuoden aikana.

– Pyydämme kaikkia, jotka epäilevät ostaneensa pennun rikoksista epäillyiltä, ottamaan yhteyttä poliisiin. Ostajia ei epäillä mistään rikoksesta, vaan heidän apuaan tarvitaan rikollisen toiminnan laajuuden selvittämiseksi, Kortelainen painottaa.

Ostajat voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.