Poliisi löysi huonovointisia koiranpentuja – neljää epäillään pentubisnekseen liittyvistä rikoksista

Eläinlääkärit joutuivat lopettamaan osan sairaista pennuista, joiden epäillään olleen peräisin ulkomaisesta pentutehtaasta.

Helsingin poliisi epäilee neljää ihmistä eläinsuojelurikoksesta, salakuljetuksesta ja petoksesta laittomaan pentubisnekseen liittyen. Poliisi oli viime viikolla turvaamassa valvontaeläinlääkäreiden tarkastuskäyntiä Östersundomissa sijaitsevassa omakotitalossa, kun talon kellarista löytyi huonovointisia koiranpentuja kahdesta pienestä aitauksesta.

Koirien säilytystila oli poliisin mukaan lähes lämmittämätön ja eläinten ulosteiden tahrima. Eläinlääkärit joutuivat lopettamaan osan sairaista pennuista, joiden epäillään olleen peräisin ulkomaisesta pentutehtaasta.

Rikoksista epäillään talossa asuvaa pariskuntaa ja heidän kahta tuttavaansa.

– Sama pariskunta on aiemminkin ollut epäiltyinä vastaavista petosrikoksista. Useat ostajat ovat ilmoittaneet poliisille vakavasti sairaista ja kuolleista koiranpennuista, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen poliisin tiedotteessa.

Poliisi selvittää nyt laittoman pentubisneksen laajuutta. Sen mukaan suomea virolaisittain murtaen puhuneet ihmiset ovat kaupitelleet pentuja Östersundomin ja Viikin alueilla. Tähän mennessä tapauksia on tullut poliisin tietoon parikymmentä kuluvan vuoden aikana.

– Pyydämme kaikkia, jotka epäilevät ostaneensa pennun rikoksista epäillyiltä, ottamaan yhteyttä poliisiin. Ostajia ei epäillä mistään rikoksesta, vaan heidän apuaan tarvitaan rikollisen toiminnan laajuuden selvittämiseksi, Kortelainen painottaa.

Ostajat voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaa kotiapua lapsiperheille sekä joustoa perusturvan tilkkutäkkiin

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa

Valtralla pääsee lokakuussa pikatyöhaastatteluun – yhtiö hakee yhteistyöllä osaajia traktorituotantoon

Kirkkopuiston pysäköintilaitoksen rakennusluvat vetämään ensi viikolla – katso näyttävistä havainnekuvista, miten kiistelty parkkiluola muuttaa keskustaa

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Pääministeri Juha Sipilä Jyväskylässä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

PAMin Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.