Poliisi löysi vanhoja sotilasräjähteitä rivitaloasunnosta Varkaudessa

Poliisi ja Puolustusvoimat ovat eristäneet työskentelyssä tarvitsemansa alueen, mutta poliisin mukaan siirrosta ei aiheudu vaaraa alueella oleville.

Varkaudessa poliisi ja Puolustusvoimat eristivät tänään rivitaloasunnon räjähde-operaation vuoksi, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Komisario Sami Joutjärvi kertoo, että asunnon raivaaminen loppui kello kahdeksan jälkeen illalla.

Räjähteitä löydettiin eilen illalla Könönpellossa sijaitsevasta 54-vuotiaan miehen rivitaloasunnosta. Alue sijaitsee Varkauden kaupungin taajamassa Joensuun suuntaan. Mies on poliisin hallussa.

Poliisi meni eilen asuntoon muun poliisitehtävän vuoksi, josta poliisi ei kerro enempää. Partio löysi asunnosta ilmatorjuntatykin 23 mm kranaatin sekä säännösten vastaisesti säilytetyn ampuma-aseen ja patruunoita. Joutjärven mukaan ilmatorjuntatykin ammus on todennäköisesti anastettu jossain vaiheessa Puolustusvoimilta.

Asunto eristettiin ja poliisi pyysi Puolustusvoimilta virka-apua asunnon tarkastamiseen.

Poliisi ja Puolustusvoimien räjähdeasiantuntijat aloittivat asunnon tarkastuksen aamupäivällä.  Päivällä asunnon tarkastuksessa löytyi lisää Puolustusvoimille kuuluvia räjähteitä, siviiliräjähteitä ja ampumatarvikkeita. Sotilasräjähteet ovat poliisin mukaan vanhoja ammuksia. Poliisi ja Puolustusvoimat ottivat räjähteet ja ampumatarvikkeet haltuunsa. Joutjärvi ei ota kantaa, kuinka suuri määrä räjähteitä ja tarvikkeita löytyi. Hänen mukaansa sivulliset eivät olleet vaarassa.

– Ei epäillä jonkinlaisia terrorikytkentöjä tai kotikutoistakaan terrorismia, sanoo Joutjärvi.

Poliisi ja Puolustusvoimat eristivät tarvitsemansa alueen.

– Puolustusvoimien miehet ovat todenneet, että räjähteet ovat siirtokelpoisia, komisario Arto Vänninen sanoi aiemmin.

Poliisi epäilee miestä räjähderikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.