Poliisi: mahdollinen skimmauslaite kopioinut tankkaajien maksukortteja Virroilla – videolta tunnistat viheliäisen vedätyksen

Poliisi on vastaanottanut ilmoituksen mahdollisesta skimmauslaitteesta miehittämättömällä bensa-asemalla Virroilla. Laitteisto olisi mahdollisesti tallentanut käytetyn kortin tiedot keskiviikkona 10. lokakuuta.

Bensamittarit tarkastettiin torstaina eikä niistä enää löydetty skimmauslaitteistoa.

Kortinlukijan päälle asennettava skimmauslaite tallentaa maksukortin magneettijuovalla olevat tiedot. Tämän lisäksi vedätykseen kuuluu näppäimistön yläpuolelle asennettava kamera, jonka avulla magneettijuovatietojen pohjalta väärennettyä korttia voidaan käyttää.

Asiasta ei toistaiseksi ole kirjattu rikosilmoitusta. Poliisille ei myöskään ole ilmoitettu muista skimmaustapauksista Virtojen tai lähikuntien alueelta.

Poliisi muistuttaa tiedotteessa, ettei pelkkä näppäimistön peittäminen kädellä pelkästään riitä suojaukseksi, sillä yksittäisellä sormella näppäilyn tunnusluvun voi tunnistaa helposti. Parhaiten laitteistoon liitettyä kameraa estää tallentamasta PIN-koodia, kun numeronäppäimistön suojaa esimerkiksi lompakolla.

Rikollisten asentaman kortinlukulaitteen voi tunnistaa siitä, että se usein heiluu ja on muovinen. Alkuperäinen on metallinen ja tukevasti kiinni.

Poliisi muistuttaa myös, että jos asiakas huomaa omalta tililtään tehdyn outoja nostoja tai katevarauksia, tulisi hänen ottaa ensisijaisesti yhteyttä kortinmyöntäjään.

Yllä olevalla videolla poliisi esittelee, kuinka kortteja kopioiva laite on mahdollista tunnistaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Miten voit tunnistaa pankkikortin tiedot kopioivan skimmauslaitteen? – Katso poliisin vinkit videolta