Poliisi meloi lasten hyväksi 160 kilometriä Päijänteellä – "Kädet rakoilla ja maanantaina kroppa kipeänä"

Mattilanniemen uimarannalla odottivat kukat ja maaliplakaatti, kun noin 160 kilometriä Lahdesta Jyväskylään melonut Tuomas Pelkonen saapui rantaan. Edes käsien rakot tai pakottavat päkiät eivät pysäyttäneet 38-vuotias Vantaalta kotoisin olevaa rikoskomisariota.

– Nämä samat rakot olivat jo Vääksyssä, nyt vasta alkaa kirvelemään kättä, Pelkonen esitteli käsiään maalissa.

Pelkonen kertoo, että tempauksen ideana oli haastaa itseään ja samalla kerätä rahaa lasten hyväksi. Tänä vuonna lahjoitukset menevät Sairaalaklovneille ja Pienperheyhdistyksen Mieskaveritoiminnalle. Pelkonen on nimittäin aiemminkin urheillut hyväntekeväisyys mielessä.

Vuonna 2013 hän pyöräili Uuden Lastensairaalan hyväksi ja vuonna 2015 keräsi juoksemalla rahaa Hyvinkään ampumistapauksessa haavoittuneen kollegan puolesta.

– Tällaiset rupeamat ovat itselleni fyysinen sekä psyykkinen haaste. Jo vuonna 2015 aloin tätä melontaa suunnittelemaan ja nyt sen sitten toteutin, Pelkonen kertoi.

 

Viimeiset kilometrit Pelkosen kanssa matkasi jyväskyläläinen melonta-aktiivi Pauli Heikkinen, joka 1990-luvulla meloi Päijänteen päästä päähän.

– Lähestyin netissä Paulia neuvojen toivossa, että miten matkasta selvitään. Pauli sitten ohjeisti ja totesi, että voisi liittyä maalisuoralle seuraksi, Pelkonen sanoi.

Heikkinen olisi omien sanojensa mukaan liittynyt seuraksi aikaisemmin, mutta ei ehtinyt.

– Olin vielä lauantaina matkalla Pohjois-Norjan Lofoteilta kotiin Jyväskylään, Heikkinen kertoi.

Lahdesta lauantaina kello 9.00 lähtenyt ja Jyväskylään kello 16.55 rantautunut Pelkonen oli tyytyväinen suoritukseensa. Matkan varrella yllättänyt ukkosmyräkkä pakotti hetkellisesti rantautumaan.

– Tuli niin pimeää, ettei nähnyt aaltoja, vaikka meillä oli valot eteen ja taakse. Rantautuminen vei kaksi tuntia ja siksi myöhästyin 30 tunnin tavoiteajasta, mutta alle 32 tuntia siihen lopulta meni, Pelkonen sanoi.

Pelkonen kertoo ottaneensa maanantain vapaaksi töistä, koska huomenna saattaa kroppa olla todella kipeänä.

– Olen lauantaina kello 7 herännyt, niin nyt haluaisin vain nukkumaan. En ainakaan aio ajaa kotiin, Pelkonen kertoi suunnitelmistaan suorituksen jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .