Poliisi odottaa ratkaisevaa vihjettä viikonlopun raiskausepäilystä Jämsässä – johtavatko valvontakamerakuvat tai dna-testit epäillyn jäljille?

Sisä-Suomen poliisi ei ole saanut ratkaisevaa vinkkiä viikonlopun epäillystä raiskauksesta Jämsässä, kertoo rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaari.

– Selvittelemme, onko olemassa valvontakamerakuvaa, jolla päästäisiin punaisen ajoneuvon ja sitä kautta epäillyn tekijän jäljille, Välisaari kertoo.

Tähän mennessä poliisi on saanut yleisöltä yksittäisiä vinkkejä. Paikallinen yrittäjä on tarjonnut poliisin käyttöön valvontakamerakuvaa.

– Ravintolassa oli ollut illalla käymässä useampia ulkomaalaisia henkilöitä, Välisaari sanoo.

 

Autossa oli myös toinen mies

Epäilty rikos tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Koskentiellä kevyen liikenteen väylän viereisissä pusikoissa.

Vuonna 1993 syntynyt jyväskyläläisnainen oli kävelemässä ravintolaillan jälkeen yksin Jämsästä kohti Jämsänkoskea yöllä kello kahden jälkeen, kun hänen taakseen pysähtyi henkilöauto. Punaisesta porrasperäisestä henkilöautosta nousseen raiskaajaksi epäillyn tuntomerkeiksi poliisi kertoo tummat hiukset ja ulkomaalaistaustaisuuden. Mies oli puhunut englantia.

Epäillyn tekijän tuntomerkit eivät Välisaaren mukaan ole tarkentuneet.

– Asianomistaja ei ole pystynyt sen tarkemmin kertomaan kuin mitä on aiemmin kerrottu.

Uhrin mukaan autossa oli myös toinen mies, joka oli teon aikana odotellut auton ulkopuolella.

Jämsän raiskausepäily on poliisin mukaan yksittäinen tapaus – Perussuomalaisten Kotiaho: "Tuomitsen sellaisen asian, oli teon takana kuka tahansa" 

Dna-tuloksissa voi kestää

Tutkinnanjohtaja Välisaari kertoo lääkärin tutkineen epäillyn rikoksen uhrin.

– Kun laboratoriotulokset tulevat, varmistamme, onko tapahtunut, mitä hän väittää ja saako näytteestä selville epäillyn tekijän dna:ta tai muuta, millä poliisi voisi päästä jäljille.

Laboratoriotulosten saamisen aikataulua Välisaari ei tarkemmin tiedä. Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorioon Vantaalla tulee näytteitä ympäri Suomea.

– Tulosten saamiseen voi mennä kuukausi tai useampikin, riippuu jonotustilanteesta, Välisaari sanoo.

Poliisi pyytää havaintoja

Poliisi pyytää yhä yleisöltä havaintoja Koskentien tapahtumista, esimerkiksi punaisesta autosta tien varressa. Vihjeet voi ilmoittaa suoraan Jämsän poliisille numeroon 0295 414 741, vihjenumeroon 0295 414 811 tai sähköpostitse vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .