Poliisi on kuulustellut asianosaiset ja todistajia Arabianrannan epäillyssä lapsenmurhassa –  odottaa edelleen verikokeiden tuloksia

Helsingin Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneesta henkirikoksesta voidaan nostaa syyte aikaisintaan keväällä, kertoo poliisi. Poliisin mukaan syytteen nostamisen määräaika siirtyy, koska epäilty määrättiin perjantaina mielentilatutkimukseen. Teon tunnustanut surmatun seitsemänvuotiaan pojan eno pyysi mielentilansa tutkimista jo esitutkinnan aikana itse. Mielentilan tutkiminen kestää yleensä noin kaksi kuukautta.

Poliisin mukaan epäilty on kuulusteluissa kertonut harhoistaan, jotka ovat vaikuttaneet veritekoon ryhtymiseen. Poliisin mukaan henkirikoksessa käytettiin teräasetta.

Epäiltyä kuulustellaan uudestaan vasta esitutkinnan lopussa

Kaikki asianosaiset ja useita todistajia on kuultu, mutta poliisi odottaa edelleen lausuntoja teknisen tutkinnan tuloksista, uhrin ruumiinavauksesta ja epäillylle tehdyistä kokeista. Kokeista selviää poliisin mukaan muun muassa, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt.

Poliisi kuulustelee rikoksesta epäiltyä seuraavan kerran vasta esitutkinnan loppuvaiheessa.

– Hänen kuulemisensa ennen sitä ei ole tarkoituksenmukaista. Tapahtumien kulku on tarkentunut esitutkinnan aikana, mutta emme voi avata sitä tai teon mahdollista motiivia julkisuuteen aiempaa tarkemmin ennen kuin olemme kuulustelleet epäiltyä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta poliisin tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Kirrinkydöntien hidastetöyssy poistetaan asukkaiden toivomuksesta – valituksia on tullut tarpeettomuudesta ja töyssystä lähtevästä äänestä

Jyväskylän yliopiston avoin sosiaalityön opetus alkaa Keuruulla

Vaarallinen työtapa oli jatkunut vuosia – lopulta leikkuri vei työntekijän peukalon tehtaalla Laukaassa

Onko tässä Jyväskylän HLBTIQ-ystävällisin asuinalue? – Katso kuvat hulmuavista sateenkaarilipuista

Ainakin kolme kaupunkia Suomesta hakee kulttuuripääkaupungiksi – "Jokainen kaupunki voi vain voittaa"

HS: Fonectalla laaja tietovuoto – mukana arkaluonteisia henkilötietoja

Laukaan kovan onnen nautatilalla saatiin uusi aitaus valmiiksi – eläimet nauttivat kesäpäivästä läheisellä niityllä, katso video

Valkeakosken sosiaalitoimelle vakava huomautus, ei puuttunut apulaisoikeusasiamiehen mukaan lapsen mielivaltaiseen kohteluun lastensuojeluyksikössä

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.