Poliisi on saanut useita yhteydenottoja Kallion lukion tapahtumista

"Sen verran on tullut, että niiden läpikäymiseen pitää vähän varata aikaa"

Poliisi on saanut useita yhteydenottoja helsinkiläisen Kallion lukion tapahtumista, poliisi kertoo STT:lle. Asia on poliisilla edelleen esiselvityksessä. Varsinaista esitutkintaa ei ole aloitettu.

– Selvittelemme tällä hetkellä sitä, mitä lukiossa on tapahtunut ja täyttääkö teatterin opettajan toiminta rikoksen tunnusmerkistön, milloin mitäkin on tapahtunut, tutkinnanjohtaja Teija Koskenmäki-Karaharju Helsingin poliisista kertoo.

STT uutisoi kuun alussa lukuisiin lähteisiin nojaten, että lukion opettaja oli piinannut ja lähennellyt lukuisia naispuolisia opiskelijoita vuosien ajan. Opettaja kiistää syytökset.

Koskenmäki-Karaharju kertoo, että poliisi tietänee asiasta enemmän ensi viikolla.

– Käyn yhteydenottoja tällä viikolla läpi, kun ehdin. Jonkin verran niitä on tullut, sen verran, että pitää vähän varata aikaa niiden läpikäymiseen.

Toistaiseksi poliisi ei vielä selvittele muuta kuin mahdollisia seksuaalirikoksia opettajan osalta. Koskenmäki-Karaharju ei ota vielä kantaa kysymykseen siitä, onko esimerkiksi opettajan esimiehiä syytä epäillä virkarikoksista. Se riippuu hänen mukaansa siitä, mihin seksuaalirikosasiassa päädytään.

– Se, mikä toinen askel on, riippuu ensimmäisestä askeleesta, Koskenmäki-Karaharju kertoo.

Esimerkiksi ex-rehtori oli antanut opettajalle varoituksen vuonna 2004, mutta opettajan toimintaan ei STT:n lähteiden kertoman mukaan puututtu siten, että epäasiallinen toiminta olisi saatu loppumaan.

1990-luvun Kallion lukion rehtori: Opettajan "rivoisassa" joulunäytelmässä matkittiin suuseksiä

Joukko Kallion lukion ex-opiskelijoita: Miesopettaja lähennellyt oppilaitaan vuosikausia

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaa kotiapua lapsiperheille sekä joustoa perusturvan tilkkutäkkiin

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa

Valtralla pääsee lokakuussa pikatyöhaastatteluun – yhtiö hakee yhteistyöllä osaajia traktorituotantoon

Kirkkopuiston pysäköintilaitoksen rakennusluvat vetämään ensi viikolla – katso näyttävistä havainnekuvista, miten kiistelty parkkiluola muuttaa keskustaa

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Pääministeri Juha Sipilä Jyväskylässä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

PAMin Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.