Poliisi ottaa ylinopeuteen lähes nollatoleranssin

Syksystä alkaen autoilijalle napsahtaa huomautus jo silloin, jos ylinopeutta on muutama kilometri tunnissa, kirjoittaa Aamulehti.

Lehden mukaan sakotuslinja ei heti tiukkene, mutta syksyllä poliisi alkaa jakaa huomautuksia jo kolmen kilometritunnin ylinopeudesta.

Nykyään huomautus annetaan, jos kuljettaja ajaa maantienopeuksissa ylinopeutta 7–10 kilometriä tunnissa. Sakot rapsahtavat vasta tätä ronskimmista vauhdeista.

Ylikomisario Heikki Ihalainen sisäministeriöstä valmistelee asiasta poliisille uutta ohjetta.

Syynä tiukempaan huomautuslinjaan on onnettomuuksien ehkäisy. Toissa vuonna menetelmää kokeiltiin Kirkkonummen ja Karjaan välisellä tieosuudella. Kokeilun tulosten perusteella tiukka huomautuskäytäntö laskisi keskinopeuksia ja säästäisi joka kymmenennen liikenteessä kuolleen hengen. Yhteiskunnalle se toisi liikenneturmien vähenemisen kautta 13 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan huomautus vaikuttaa yleensä autoilijan käyttäytymiseen yhtä paljon kuin rikesakko, mutta tarvittaessa huomautuksia keräilevä kuljettaja saa sakot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Keski-Suomen kutsunnoissa pitää olla suojamaski – pojat armeijaan pääosin talvella 2022

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja, koko Suomessa 20 uutta tapausta – katso tästä kuntakohtainen listaus

Kolme neljästä kateissa olevista on miehiä – suurin osa nuorehkoja

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.