Poliisi otti kiinni Turun varikkopalosta epäillyn miehen

Parikymmentä bussia ja varikkorakennuksen tuhonnut palo aiheutti miljoonavahingot.

Poliisi epäilee, että Turussa lauantaina aamuyöllä parikymmentä bussia ja bussivarikkorakennuksen tuhonnut palo sytytettiin tahallaan. Poliisi otti aamulla palopaikan lähiseudulta kiinni noin 30-vuotiaan miehen, jota epäillään palon sytyttäjäksi. Hänellä on poliisin mukaan vastaavanlaista rikostaustaa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kalle Lönnroth täsmentää STT:lle, että kiinni otettu on syyllistynyt aiemmin tuhopolttoihin. Lönnroth ei kuitenkaan halua yksilöidä miehen rikoshistoriaa enempää. Miehen jäljille päästiin sekä silminnäkijähavainnon että poliisin omien tutkimusten avulla.

Varikkopaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä.

Kukaan ei loukkaantunut Runosmäessä teollisuusalueella riehuneessa, runsaasti savua muodostaneessa palossa, mutta poliisin mukaan aineelliset vahingot ovat miljoonaluokkaa. Pelastuslaitos suoritti palopaikalla jälkiraivausta vielä alkuiltapäivästä.

Palo tuhosi linja-autojen lisäksi kaksiosaisen varikkorakennuksen toisen osan täysin. Liekit söivät peltisen hallin, mutta tiilinen osa, jossa on korjaamo ja toimisto, säästyi.

Liekeiltä pelastettiin 11 bussia

Tuhoutunut varikko oli turkulaisen Linjaliikenne Nyholm -yhtiön käytössä. Yhtiön bussit ovat ajaneet sekä paikallisliikenteen vuoroja että tilausajoja.

Linjaliikenne Nyholmin toimitusjohtajan Turkka Tuomen mukaan bussien tuhoutuminen ei vaikuta viikonlopun tai ensi viikon alun bussivuoroihin, sillä palon tieltä saatiin pelastettua riittävästi busseja paikallisliikenteen käyttöön. Tuomen mukaan myöskään tilausajoihin ei pitäisi tulla peruutuksia, vaikka erikoisjärjestelyjä joudutaankin tekemään.

Yksi yhtiön bussinkuljettaja oli paikalla varikolla palon syttyessä. Pitkälti hänen ansiostaan palon tieltä saatiin turvaan yhteensä 11 linja-autoa.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää viimeistään maanantaina.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Turun varikkopalo on sammutettu, 20 linja-autoa tuhoutui

Noin 20 linja-autoa tuhoutunut Turun varikkopalossa

Turussa suuri hallipalo teollisuusalueella