Poliisi otti kiinni Turun varikkopalosta epäillyn miehen

Parikymmentä bussia ja varikkorakennuksen tuhonnut palo aiheutti miljoonavahingot.

Poliisi epäilee, että Turussa lauantaina aamuyöllä parikymmentä bussia ja bussivarikkorakennuksen tuhonnut palo sytytettiin tahallaan. Poliisi otti aamulla palopaikan lähiseudulta kiinni noin 30-vuotiaan miehen, jota epäillään palon sytyttäjäksi. Hänellä on poliisin mukaan vastaavanlaista rikostaustaa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kalle Lönnroth täsmentää STT:lle, että kiinni otettu on syyllistynyt aiemmin tuhopolttoihin. Lönnroth ei kuitenkaan halua yksilöidä miehen rikoshistoriaa enempää. Miehen jäljille päästiin sekä silminnäkijähavainnon että poliisin omien tutkimusten avulla.

Varikkopaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä.

Kukaan ei loukkaantunut Runosmäessä teollisuusalueella riehuneessa, runsaasti savua muodostaneessa palossa, mutta poliisin mukaan aineelliset vahingot ovat miljoonaluokkaa. Pelastuslaitos suoritti palopaikalla jälkiraivausta vielä alkuiltapäivästä.

Palo tuhosi linja-autojen lisäksi kaksiosaisen varikkorakennuksen toisen osan täysin. Liekit söivät peltisen hallin, mutta tiilinen osa, jossa on korjaamo ja toimisto, säästyi.

Liekeiltä pelastettiin 11 bussia

Tuhoutunut varikko oli turkulaisen Linjaliikenne Nyholm -yhtiön käytössä. Yhtiön bussit ovat ajaneet sekä paikallisliikenteen vuoroja että tilausajoja.

Linjaliikenne Nyholmin toimitusjohtajan Turkka Tuomen mukaan bussien tuhoutuminen ei vaikuta viikonlopun tai ensi viikon alun bussivuoroihin, sillä palon tieltä saatiin pelastettua riittävästi busseja paikallisliikenteen käyttöön. Tuomen mukaan myöskään tilausajoihin ei pitäisi tulla peruutuksia, vaikka erikoisjärjestelyjä joudutaankin tekemään.

Yksi yhtiön bussinkuljettaja oli paikalla varikolla palon syttyessä. Pitkälti hänen ansiostaan palon tieltä saatiin turvaan yhteensä 11 linja-autoa.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää viimeistään maanantaina.

 

Turun varikkopalo on sammutettu, 20 linja-autoa tuhoutui

Noin 20 linja-autoa tuhoutunut Turun varikkopalossa

Turussa suuri hallipalo teollisuusalueella

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yläkoulujen personal trainer -toiminta laajenee – Oppilaille ilmaista liikunta- ja ravintoneuvontaa

Kattopeltejä irtosi Yliopistonkadulla – pelastuslaitos esti vaaran sunnuntaina

Timo Soinia yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla – ulkoministeri kiittää turvamiehiä blogissaan

Vanhusjärjestöt huolestuivat vanhuspalveluiden keskittymisestä – "Suuret monikansalliset toimijat syövät pienempiä kotimaisia, ja se on erittäin valitettavaa."

Muuttuuko Jämsän Pässinmäki taidetaloksi? – Kauko Sorjosen säätiö osti entisen edustuskerhon

Kiinniotto Jyväskylässä: Poliisi löysi aggressiivisen henkilön hallusta neljä veistä

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.