Poliisi penkoi räjähdemiehen tietokoneen - tämä oli tulos

Poliisi on tutkinut yleisvaarallisen rikoksen valmistelusta epäillyn miehen tietokoneen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Miilunpohjan mukaan koneella ei ollut mitään sellaista, jonka olisi voinut liittää tutkittavaan juttuun.

Mieheltä takavarikoidut räjähteiden raaka-aineet ovat parhaillaan analysoitavina keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa. Analyysien perusteella pyydetään asiantuntijalausuntoja, minkä jälkeen epäiltyä kuullaan uudelleen.

Koska aineita on paljon, niiden tutkimiseen menee viikkoja. Poliisi takavarikoi pari viikkoa sitten kaikkiaan 150–260 kiloa erilaisia kemikaaleja Säynätsalossa ja Sulussa sijaitsevista kerrostalosta ja varastotiloista.

Poliisi aikoo kuulla myös epäilylle räjähteitä toimittaneita henkilöitä sekä selvittää miehen opiskeluaikaa Jyväskylän yliopistossa.

31-vuotiasta jyväskyläläismiestä epäillään myös pahoinpitelystä. Tapaus on edelleen esitutkinnassa ja etenee syyteharkintaan mahdollisesti yhtä aikaa muiden tutkittavien asioiden kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .