Poliisi pidätti Jyväskylän mellakasta seitsemän – Kaksi pidätetyistä ruotsalaisia

Poliisi pidätti Jyväskylässä tapahtuneesta äärioikeiston mellakasta seitsemän henkilöä. Heistä kaksi on Ruotsin kansalaisia.

Poliisilla oli sunnuntaiaamuna kiinniotettuna 14 henkilöä, joista seitsemän vapautettiin. Kaikkia 14:ää epäillään osallistumisesta mellakkaan tai väkivaltaiseen mellakkaan. Tänään pidätettyjä epäillään lisäksi joko väkivaltaisen mellakan johtamisesta tai osallistumisesta pahoinpitelyihin.

Tutkinnan edetessä selviää, esitetäänkö epäiltyjä vangittavaksi.

Tutkinnassa kiinniotettuja kuulusteltiin ja poliisi perehtyi paikalta tehtyihin taltiointeihin. Tutkinnassa selvisi, että mielenosoittajat olivat varustautuneet muun muassa sidetarpein ja suojuksin, mikä tutkinnanjohtajan mukaan osoittaa, että joukko oli varautunut väkivaltaan. Mielenosoittajat taltioivat omaa toimintaansa koko tapahtuman ajan.

Tutkinnanjohtaja Mikko Porvalin mukaan vaikuttaa siltä, että mellakkaan osallistuneilla ruotsalaisilla oli yhteyksiä Ruotsin vastarintaliikkeeseen.

Poliisi ei tässä vaiheessa erittele yhtäläisyyksiä vuonna 2013 tapahtuneeseen kirjastopuukotukseen.

Pahoinpitelyn uhreista yksi sai lieviä vammoja, jotka eivät vaatineet hoitoa. Kaksi uhreista sai pahoinpitelyssä ruhjeita ja mustelmia, jotka eivät vaadi pitkäaikaista hoitoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .