Poliisi pysyy kannassaan: Uutenavuotena Helsingissä poikkeuksellista häirintää

Helsingin poliisi on yhä sitä mieltä, että uutenavuotena keskustassa Senaatintorilla ja sen lähistöllä ilmeni poikkeuksellisen paljon seksuaalista häirintää. Poliisipäällikkö Lasse Aapion mukaan on uusi ilmiö, että ulkomaalaistaustaiset ihmiset tekevät tällaista julkisella paikalla suuren väkijoukon ollessa läsnä.

– Oli paljon tapahtumia, jotka liittyvät seksuaalisen itsemääräämisoikeuden rikkomiseen. Se, miten niistä saa näyttöä ja kuka vaatii niistä rangaistusta johtaa siihen, että kovin moni asia ei mene eteenpäin.

Yle kertoi eilen, että uudenvuoden ahdisteluepäilyjen tutkinnat ovat käytännössä tyssänneet yhtä raiskauksen yritystä lukuun ottamatta.

Tutkinnanjohtaja Teija Koskenmäki-Karaharjun mukaan tutkintoja on lopetettu, koska asianomistajat eivät ole vaatineet epäillyille rangaistusta. Lisäksi osa tutkinnoista on keskeytetty, koska joko asianomistajaa tai epäiltyä ei ole löydetty.

Uusimmat

Kotimaa

Lotossa ja Jokerissa jaettiin lauantaina miljoonia: Täällä voittorivit pelattiin

Naisten ja lasten odotus Isis-leireillä voi olla pitkä, eikä viranomaisilla ole valmiita vastauksia

Karstulalainen lääkäri Ilkka Kunnamo tekee työkaluja kollegoilleen ympäri maailmaa – hoitosuositusten kehittäjä haluaa terveyskeskuksiin lisää lääkäreitä

Vaalipäiväksi saapuu lounaasta sateita – äänestäjän kannattaa olla ajoissa liikkeellä

Jyväskylän yliopiston promootio kokosi 700 ihmistä juhlimaan: "Tämä on kerran elämässä -kokemus" – Katso kuvasarjasta tunnelmat lauantailta

Jyväskyläläinen Petra Roivainen, 28, sai vinkkejä vauva-arkeen Palokan neuvolassa – Uusi Vauvan kaa -tapahtuma on tarkoitus järjestää jatkossa kahdesti vuodessa

Jyväskylän yliopiston promootiokulkue on peruttu sateen vuoksi – Kulkue vaihtuu bussikyyteihin

Eurovaalipaneeli vaati EU:lta tiukempaa ilmastopolitiikkaa –  vasemmiston Modig: "Päästöoikeuksien hinta on aivan liian pieni"

Salon Seudun Sanomat: Hallitusneuvotteluissa haetaan keinoja sähkönsiirtomaksujen alentamiseen

Humalassa huomattavaa ylinopeutta poliisia Laukaassa paennut mies sai ehdollisen vankeustuomion

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.