Poliisi ryöstöstä: "Arvokuljetusauton tuulilasi ammuttiin rikki, sinihaalarinen ohjasi liikennettä"

Poliisin arvokuljetusryöstöä koskeva tiedotustilaisuus alkoi torstaina kello 14. Turusta Helsinkiin matkannut arvokuljetus yritettiin ryöstää Salossa torstaina aamulla ennen yhdeksää.

Rikoksentekijät saapuivat paikalle usealla ajoneuvolla. Henkilöauto sytytettiin tiellä tuleen ja sillä saatiin poliisin mukaan estettyä liikennettä. Silminnäköiden mukaan tiellä oli sinihaalarinen henkilö ohjaamassa liikennettä jo ennen tapahtumia.

Poliisioperaatio käynnistyi sillä, että arvoajoneuvon kuljettaja ja sivulliset ilmoittivat ryöstöstä torstaina aamulla ennen yhdeksää. Poliisit saivat pikaisesti tapahtumapaikalta lisätiedon siitä, että ryöstäjät poistuivat tapahtumapaikalta kahdella autolla. Aiemmin varastetut pakoautot löytyivät jo aamuyhdeksän jälkeen muutaman sadan metrin päästä ja ryöstäjät olivat jatkaneet matkaa kolmannella autolla.

Poliisin mukaan kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta ja siksi tutkinnasta vastaa tutkinnasta keskusrikospoliisi. Järjestäytyneeseen rikollisuuteen viittaa poliisin mukaan muun muassa aseiden käyttö ja auton poltto. Ensitietojen mukaan ryöstäjät käyttivät konetuliaseita, mutta tästä ei ole vielä täyttä varmuutta. Teknisen tutkinnan mukaan ainakin arvokuljetusauton tuulilasi on ammuttu rikki.

Ryöstäjien lukumääristä, henkilöllisyyksistä tai kansalaisuuksista ei toistaiseksi ole varmuutta. Myöskään pakosuunnasta ei ole selvyyttä. Ryöstö näyttää jääneen yritykseksi, poliisin mukaan ryöstön epäonnistuminen johtui hyvistä turvatoimenpiteistä.

Arvokuljetusauton kuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa. Nykysäädösten mukaan autossa on usein mukana vain yksi henkilö.

Poliisi ei tällä hetkellä kohdista etsintöjä maantieteellisesti mihinkään, mutta alueena on pääosin Etelä-Suomi.

Poliisi on avannut vihjepuhelimen, johon yleisöltä toivotaan havaintoja tapahtuneesta.

Tiedotustilaisuus päättyi kello 14.20. Poliisioperaatio ryöstöpaikalla jatkuu edelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Firma: Turkisnainen vuokrasi Salon rikospaikan läheltä löytyneen auton

KRP: "Erittäin ammattitaitoinen ryöstö"