Poliisi selvitti verijälkien mysteerin Lopella

Lopella Kanta-Hämeessä poliisi selvitti sunnuntaina verijälkien mysteeriä. Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisille tuli ilmoitus metsätien varteen pysäköidystä autosta, jonka luota lähtivät metsään jalanjäljet. Niiden vieressä hangella oli verijälkiä. Jäljet päättyivät metsässä runsaampiin verijälkiin ja maahan kaivettuun hautaan.

Poliisin saavuttua paikalle auto oli jo lähtenyt. Poliisi löysi kuitenkin vihjeessä kuvatun haudan ja kaivoi sen auki. Haudasta löytyi vain puukalikoita ja risuja.

Poliisi otti verijäljistä näytteen sen selvittämiseksi, oliko kyseessä ihmisveri. Testi kuitenkin kertoi, että kyseessä ei ollut sen enempää ihmisen kuin muunkaan kädellisen veri.

– Näin ollen on myös poissuljettua, että talvisessa Lopen metsässä vaeltelisi verta vuotava apina, poliisi kertoi tiedotteessa.

Lopulta mysteeri ratkesi. Poliisi sai selville, että paikalla oli ollut metsästäjä, joka oli avannut supin pesäluolan ja ampunut sieltä supin tai ketun. Sitten metsästäjä oli paikkaillut luolan alkuperäiseen kuntoonsa, jolloin se näytti ilmoituksessa kuvatulta haudalta. Metsästäjä oli kantanut verisen saaliinsa autolleen ja poistunut ennen poliisin saapumista.