Poliisi takavarikoi 50 000 lääkeainetablettia Helsingissä

Poikkeuksellisen laajan tapauksen epäillään liittyvän järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Helsingin poliisi on kevään aikana takavarikoinut yli 50 000 kappaletta kahden milligramman Rivotril-tabletteja Helsingin kaupungin alueelta, poliisi tiedottaa.

Rauhoittavaa lääkeainetta väitetysti sisältävien tablettien todellista sisältöä ei ole vielä ehditty varmistaa. Ainakin Suomessa aineen oikea kauppanimi on Rivatril a-kirjaimella. Esimerkiksi alkoholin kanssa usein sekaisin käytettävät lääkkeet ovat mahdollisesti väärennettyjä.

Tabletteja on myyty Helsingin kaduilla euron kappalehintaan.

– Näille on selvästi markkinoita olemassa, kyseessä on erittäin suuri määrä, rikosylikomisario Jukka Paasio Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Vastaavia määriä on takavarikoitu alkuvuodesta tullissa, ja Tampereella on tutkittu viime vuonna poikkeuksellisen suurta Rivotril-vyyhteä. Myös Ruotsissa ja Norjassa on takavarikoitu Paasion mukaan vastaavia eriä.

– Nehän tulevat tuolta Euroopasta, jossa ne todennäköisesti valmistetaan laittomassa pillerinvalmistuspajassa, mutta sitä selvitetään vielä, Paasio kertoo.

Kymmenen tutkintavankeudessa

Tällä hetkellä poliisilla on 10 ulkomaalaista henkilöä tutkintavankeudessa epäiltynä törkeistä huumausainerikoksista.

– Heidän kertomuksistaan ei ole ollut paljon apua. Ovat kertoneet erilaisia tarinoita, kertovat esimerkiksi tulleensa pulloja keräämään, Paasio kertoo.

Paasio uskoo, että kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta.

– Pitäisin tätä ihan järjestäytyneenä rikollisuutena, koska maahantuontikanavat, salakuljetusorganisaatio, salakuljetusmenetelmät ja myyntikanavatkin ovat olemassa. Tuotto luultavasti pakenee maasta pois, Paasio kertoo.

Laittomissa lääkeaineissa voi olla mitä tahansa

Poliisin laboratorio selvittää edelleen mitä tabletit sisältävät. Paasio kertoo, että tabletin kadulta ostanut käyttäjä ottaa ison riskin käyttäessään aineita.

– Tällaisissa tuotteissa voi olla mitä tahansa. Vaikka etiketti on purkissa niin tuote ei välttämättä ole sitä, mitä etiketti väittää, Paasio kertoo.

Poliisi pääsi tablettin välityksen jäljille katukauppaan ja välitystoimintaan kohdistetun valvonnan perusteella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Haukio liittyi kertauspukujen käyttäjiin – yllä vuonna 2015 nähty fuksianpunainen silkkiunelma

Eduskunnan kuopus vie Linnaan ekomekon, palkittu sarjakuvapiirtäjä taas aikoo luoda asullaan keskustelunavauksia

Upea soihtukulkue juhlisti itsenäisyyspäivän iltaa Jyväskylässä – katso kuva

Opiskelijaliittojen puheenjohtajat toivovat parempaa keskustelukulttuuria – Ammattiin opiskelevien liittoa johtava Elias Tenkanen odottaa tapaavansa Linnassa fanittamansa opetusministerin

Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja: Empatiakyvyn lisääminen auttaisi paremman keskustelukulttuurin luomisessa

Kaiken kansan juhla Jyväskylän Paviljongissa juhlisti 102-vuotiasta Suomea tyylikkäästi – Katso kuvasarja

Seuraa heitä tänään – Linnassa juhlii poikkeuksellisen paljon keskisuomalaisia

Pitkän uran naiskiekon parissa tehnyt Tuula Puputti yllättyi kutsusta Linnan juhliin – kutsun sai myös MM-kultaa voittaneen cheerleader-joukkueen kapteeni

Näin keskisuomalaiset kansanedustajat ovat valmistautuneet Linnan juhliin – Anne Kalmarin mustavalkoinen puku on kivijärveläistä tekoa, Piritta Rantasen tyylistä paljastui jo vilaus

Helsingin poliisi on ottanut kiinni ainakin viisi, yksi kiinniotetuista sateenkaarilipussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.