Poliisi takavarikoi alaikäisiltä ilotulitteita – nuoret juoksivat karkuun

Poliisi joutui puuttumaan monenlaiseen holtittomaan ilotulitteiden käyttöön.

Poliisi takavarikoi uudenvuodenaaton iltana ilotulitteita alaikäisiltä. Laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta sanoo, että räjähteiden luovuttaminen päihtyneelle ja alle 18-vuotiaalle on kielletty.

Jämsässä poliisipartio oli havainnut Koivutiellä koulun pihalla puoli seitsemän jälkeen joukon nuoria, jotka lähtivät pakenemaan poliisia reput selässä. Ilotulitteita repussaan kantanut 15-vuotias poika saatiin kiinni koulun takaa. Asiaa tutkitaan räjähdesäännösten rikkomisena. Jyväskylässä poliisi otti kiinni 17-vuotiaan nuoren miehen, jolla oli hallussaan sekä ilotulitteita, alkoholia että mattopuukko. Tapahtunutta selvitellään alkoholirikkomuksena, räjähdesäännösten rikkomisena sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.

Äänekoskella Permitiellä sijaitsevan talon postilaatikko oli räjäytetty ilotulitteilla. Räjäytyksen jälkeen, noin seitsemän aikaan illalla, paikalta oli poistunut nuorisojoukko. Poliisi tutkii tekoa lievänä vahingontekona. Yöllä poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan Jyväskylän Tykkikalliontiellä sijaitsevan asunnon postilaatikko oli räjäytetty ilotulitteilla. Epäiltyjä tekijöitä ei ole tavoitettu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .