Poliisi taltutti aggressiivisen miehen etälamauttimella ja teleskooppipatukalla Joutsassa

Poliisipartio joutui taltuttamaan aggressiivisen ja väkivaltaisen miehen voimakeinoin etälamauttimella ja patukalla Joutsassa viime joulukuussa. Kotihälytystehtävän saanut poliisipartio päätti ottaa kiinni 30-vuotiaan miehen aggressiivisen käytöksen vuoksi ja viedä hänet poliisiasemalle.

Kuljetuksen aikana mies potki poliisiauton takatilan seiniä, eikä suostunut antamaan puhelintaan poliiseille, vaan huusi sanallisia uhkauksia ja kohotti kätensä lyöntiasentoon. Tällöin poliisi käytti etälamautinta.

Miehen käytös jatkui väkivaltaisena, jolloin hänelle päätettiin laittaa käsiraudat. Rimpuilu ja potkiminen jatkuivat edelleen, jolloin miestä yritettiin rauhoittaa lyömällä teleskooppipatukalla reiteen. Tälläkään ei ollut vaikutusta, jolloin etälamautinta käytettiin uudestaan ja myös miehen jalat pyrittiin raudoittamaan. Edelleen mies jatkoi vastustamista ja potkaisi toista poliisia käteen.

Mies tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Potkaisemalleen poliisille hänet määrättiin maksamaan 300 euron korvaus kivusta ja särystä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .