Poliisi tutkii Joutsan Leivonmäellä surmatun miehen henkirikosta murhana – uhri löytyi Kuortin ABC-aseman lähistöltä

Poliisi tutkii Pertunmaan Kuortista torstai-iltana surmattuna löytyneen miehen tapausta murhana, kertoi tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Timo Hänninen Keskisuomalaiselle. Hänninen ei ottanut kantaa siihen, perustuuko murhatutkinta teon erityseen raakuuteen tai julmuuteen vai suunnitelmallisuuteen.

Poliisi pääsi tapauksen jäljille saamansa vihjeen perusteella, eikä vainajaa löytänyt sivullinen henkilö. Vainaja löytyi Kuortin ABC-aseman läheisyydestä torstai-iltana kello 17 aikaan. Hännisen mukaan ruumista ei ollut yritetty kätkeä. Tutkintatoimet löytöpaikalla on saatu päätökseen ja alueen eristyksen purkaminen alkoi perjantaina ennen puoltapäivää.

Poliisi sai Puolustusvoimilta virka-apua alueen eristämiseen, eikä sen henkilöstön ja kaluston läsnäoloon paikalla liity muutoin mitään dramaattista, kuten räjähteitä, joihin liittyvissä tapauksissa Puolustusvoimat antaa myös tyypillisesti virka-apua poliisille.

Poliisi tutki vakavaa henkeen ja terveyteen kohdistuvaa rikosta Pertunmaan Kuortissa perjantaina. Lauri Rotko / Lehtikuva Kuva: Lauri Rotko / Lehtikuva
 

Poliisi otti torstai-iltana kiinni neljä miestä: kolme Kuortissa ja yhden Joutsassa. Kiinniotettujen osuutta asiaan tutkitaan. Hännisen mukaan osalla kiinniotetuista on "enemmän tai vähemmän" aiempaa rikostaustaa.

Uhrin epäillään joutuneen surmatuksi Joutsan Leivonmäellä Veli Mäkisentiellä sijaitsevassa asunnossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Poliisi ei vielä kommentoi uhrin henkilöllisyyttä tarkemmin. Hänninen kuitenkin vahvistaa, että uhri ei ole Jyväskylässä perjantain ja lauantain välisenä yönä kadonnut Ville-Valtteri Stolt, 27, josta poliisi on pyytänyt havaintoja tiistaista lähtien.

Poliisi pyytää ilmoittamaan asiaan liittyvistä havainnoista numeroon 050 456 0471 tai sähköpostilla vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Joutsan Leivonmäen surma tapahtui rivitalon päätyasunnossa – katso kuvat tapahtumapaikalta

Poliisilla on epäily Joutsassa surmatun ja Kuortista löytyneen uhrin henkilöllisyydestä – kyseessä ei ole Jyväskylässä kadonnut 27-vuotias mies

Kuortin ABC-aseman läheltä löytynyt vainaja surmattiin Joutsan Leivonmäellä – poliisi pyytää havaintoja

Poliisi tutkii vakavaa henkeen ja terveyteen kohdistuvaa rikosta Kuortissa Etelä-Savossa – huoltoaseman pihalla ollut eristys eilisillasta asti