Poliisi tutkii jyväskyläläisen ohjelmistoyhtiön ja Tikkurilan lisenssikiistaa

Maaliyhtiö Tikkurilan ja ohjelmistoyhtiö Upload Image Processing Oy:n lisenssikiista on poliisin tutkittavana, kertoi Upload tiedotteessaan. Uploadin tekemän tutkintapyynnön mukaan Tikkurila on käyttänyt sen kehittämää ja lisensoimaa Color Planner -värisuunnitteluohjelmaa ilman voimassa olevia lisenssejä, ja lisenssikorvauksia on korkoineen maksamatta yli miljoona euroa.

Tikkurila pitää Uploadin väitteitä täysin perusteettomina. Yhtiön lakiasianjohtaja Antti Kiuru kertoi STT:lle riidan alkaneen, kun Tikkurila purki Uploadin kanssa tehdyn sopimuksen. Välimiesoikeuden ratkaisu kiistaan saatiin helmikuussa, mutta siihen pettynyt Upload on nyt lähtenyt ajamaan sopimusriitaa esitutkintapyynnön ja mediajulkisuuden kautta, Kiuru sanoi.

Uploadin tiedotteen mukaan välimiesoikeus tuomitsi Tikkurilan 30 000 euron korvauksiin ohjelmistotuotteiden luvattomasta käytöstä. Upload taas joutui maksamaan osan Tikkurilan oikeudenkäyntikuluista.

Upload Image Processing Oy:n kaupparekisteriin merkitty kotipaikka on Jyväskylä.

Rikoskomisario Hans Pirttilä Itä-Uudenmaan poliisin talousrikosyksiköstä kertoi STT:lle, että tapauksen esitutkinta on vielä aivan alkuvaiheessa, ja pyritään saamaan valmiiksi toukokuussa.

Asiasta kertoi tiistaina ensimmäiseksi Kauppalehti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .