Poliisi tutkii, liittyykö Oulun joukkotappelu "pizzamafiaan" – aseina veitsi ja auto

Keskusrikospoliisi tutkii Oulun Toppilassa maanantaina tapahtunutta joukkotappelua, johon osallistui tämänhetkisen tiedon mukaan kuusi henkilöä. Osan heistä epäillään syyllistyneen tapon yritykseen, törkeään pahoinpitelyyn ja niiden yrityksiin. Rikosnimikkeet kuitenkin täsmentyvät vielä tutkinnan edetessä.

Kolme henkilöä vietiin tappelun jälkeen sairaalaan. Kaksi heistä pääsi tarkastuksen ja ensiavun jälkeen pois, mutta yksi miehistä on yhä sairaalassa hoidettavana. Poliisin mukaan hänellä ei ole hengenvaaraa.

Pahoinpitelyjä tapahtui paikallisessa pizzeriassa ja kadulla. Teoissa käytettiin teräasetta ja autoa. Tapahtuman kulkua ja motiiveja selvitetään yhä tutkinnassa.

Keskusrikospoliisi selvittää, liittyykö Toppilan joukkotappelu aiemmin tutkinnassa olleeseen rikosvyyhtiin, jossa epäillään useita pizzerioita pyörittävää ulkomaalaistaustaista sukua uhkailusta ja kiristämisestä. Niin sanotusta "pizzamafiasta" uutisoi ensimmäisenä Kaleva viime helmikuussa. Suvulla on ollut pizzerioita ympäri Suomen, myös Jyväskylässä.

"Pizzamafian" rikoskokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan viime elokuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.