Poliisi tutkii tapon yrityksenä – Vantaan Myyrmäen ampujasta vielä epäselvyyttä

Vantaan Myyrmäen ampujasta oli tiistaina yhä epäselvyyttä. Poliisin mukaan tapauksessa oli kolme osallista, joista uhri oli sairaalassa, yksi kiinni otettuna ja yksi omilla teillään. Hänen henkilöllisyyttään pyrittiin selvittämään.

Myyrmäen aseman lähellä kerrostalon edustalla ammuttiin yhtä miestä maanantai-iltana puoli kuuden jälkeen. Ampumista edelsi poliisin mukaan "tappelunnujakka".

Tapahtumat tallentuivat vain osittain valvontakameran nauhalle.

– Valvontatallenteelta ei ole yksilöitävissä, kuka sitä (asetta) on käyttänyt. Eli emme voi olla satavarmoja, onko se henkilö täällä meidän suojissamme vai onko se ampuja sitten kateissa, kertoi rikoskomisario Kimmo Hyvärinen.

– Silminnäkijähavainnot ovat meille tärkeitä.

Poliisi kuitenkin arvioi, etteivät ulkopuoliset ole vaarassa. Ampumisessa oli poliisin käsityksen mukaan kyse toisilleen tuttujen miesten välienselvittelystä.

– Tämä on ihan selkeästi kohdentunut tiettyyn henkilöön, ja he tuntevat ennestään. Onko sitten kostamista tai mitä nyt onkaan ollut, välienselvittelyä, eikä ketään ulkopuolisia ole uhattu.

Tutkitaan tapon yrityksenä

Poliisin mukaan uhri on tarvinnut leikkaushoitoa ja ollut hengenvaarassa. Epäiltyjä rikosnimikkeitä tapauksessa ovat pahoinpitely sekä tapon yritys.

Poliisi aikoi kuulla uhria ja kiinni otettua miestä tiistaina. Heitä ei ollut iltapäivään mennessä pystytty kuulemaan, sillä siihen tarvittiin tulkkausapua. Poliisin mukaan epäillyt ovat ulkomaalaisia. Kaksi miehistä, joiden henkilöllisyys tiedetään, ovat ilmoittaneet asuinpaikakseen Vantaan.

Virolaisen Postimees-lehden mukaan kaikki kolme epäiltyä ovat virolaisia, mutta poliisi ei vahvistanut tietoa STT:lle.

Valvontakameran tallenteessa näkyy poliisin mukaan useita tapahtumapaikan ohi käveleviä mahdollisia todistajia. Poliisi kaipaa yhä havaintoja tapahtumapaikalta ja sen läheisyydestä. Ne pyydetään poliisin numeroon 0295 436 442.

Myyrmäen asemanseudulla oli maanantai-iltana mittava poliisioperaatio ampumisen vuoksi. Poliisi esimerkiksi eristi illalla kerrostalon. Läheisessä kauppakeskus Myyrmannissa kiristettiin vartiointia.

Vantaan Myyrmäen ampuja saattaa yhä olla omilla teillään

Kauppakeskus Myyrmannin vartiointia tehostettu

Riitely johti ampumiseen Myyrmäen asemalla Vantaalla