Poliisi vaatii Asema-aukion pahoinpitelystä epäilyä miestä vangittavaksi

Oikeus käsittelee vangitsemista huomisaamuna.

Poliisi vaatii Helsingin Asema-aukion pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltyä miestä vangittavaksi. Helsingin käräjäoikeus käsittelee vangitsemista huomisaamuna.

Pahoinpitely tapahtui viikko sitten lauantaina uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen mielenilmauksen yhteydessä. Pahoinpitelyn uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa perjantaina. Hän oli syntynyt vuonna 1988.

Teosta epäilty mies on syntynyt vuonna 1990. Hän osallistui mielenilmaukseen.

Epäilty myös lähetti poliisille ilmoituksen tapahtumasta edellisenä yönä sähköisesti. Ilmoituksen mukaan aukiolla olisi määrä jakaa lehtisiä. Vastarintaliikettä ei ilmoituksessa mainittu.

Epäillyllä on kontollaan aiempia väkivallantekoja, jotka eivät liity Suomen vastarintaliikkeen toimintaan. Hän on saanut teoistaan sekä ehdollista että ehdotonta vankeutta.

Esimerkiksi vuonna 2010 mies kaatoi rikoskumppaninsa kanssa toisen miehen katuun ja potki tätä kasvoihin ja vartaloon. Vuonna 2011 mies töni ja repi konstaapelia yrittäessään estää poliisia ottamasta kiinni toista miestä. Vuonna 2008 epäilty löi ulkomaalaistaustaista miestä kääntöveitsellä selkään.

Pahoinpitelyjen ja törkeän pahoinpitelyn lisäksi mies on tuomittu ainakin virkamiehen vastustamisesta, salakuljetuksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta ja törkeästä vahingonteosta.

Yksi otettu kiinni aseman kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä