Poliisi vaatii seitsemää vangittavaksi – Joukossa Suomen ja Ruotsin uusnatsipomot

Kahta ruotsalaista ja viittä suomalaista Jyväskylän mellakkaan osallistunutta esitetään vangittaviksi Jyväskylän mellakan johdosta.

Vangittavaksi esitettävien joukossa on muun muassa uusnatsistista Suomen Vastarintaliikettä johtava Juuso Tahvanainen. Lisäksi vangittavaksi esitetään liikkeen verkkosivujen vastaavaa toimittajaa. Heitä epäillään väkivaltaisen mellakan johtamisesta ja siihen osallistumisesta. Johtajaa epäillään lisäksi virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Toinen vangittavaksi esitettävistä ruotsalaismiehistä on Ruotsin vastarintaliikkeen johtohahmoihin kuuluva ja Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Nordfront-tiedotuslehden toimittaja Anders Rydberg. Ruotsalaisen Expressen-lehti on kuvaillut Rydbergiä Ruotsin vastarintaliikkeen ryhmänjohtajaksi ja media-aktiiviksi.

Kahden ruotsalaisen vangitsemisvaatimukset käsitellään tänään iltapäivällä Jyväskylässä Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Heidän epäillään syyllistyneen todennäköisin syin väkivaltaiseen mellakkaan osallistumiseen ja pahoinpitelyyn.

Viittä suomalaismiestä esitetään vangittavaksi huomenna keskiviikkona. Suomalaisia epäillään todennäköisin syin muun muassa väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta, pahoinpitelyistä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Pidätykset tehtiin uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) Jyväskylässä järjestämän väkivaltaisen mielenilmauksen jälkeen. Liikkeen aktiivit pahoinpitelivät ainakin kolmea henkilöä, joista yksi oli toissavuotisen Jyväskylän kirjastopuukotuksen uhri.

Suomen Vastarintaliike on uusnatsijärjestö, joka kuvaa itseään kansallissosialistiseksi. Se on ollut vuosien varrella osallisena useissa eri kahakoissa ympäri Suomea.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen haaroja on ainakin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Sitä johtaa järjestön tiedottajan ja Nordfront.se -propagandasivuston mukaan Ruotsin Vastarintaliikkeen johtaja Klas Lund.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .