Poliisi valvoo vahvistetulla miehistöllä vapun juhlintaa Keski-Suomessa

Poliisi on varautunut vapun juhlintaan Keski-Suomessa lisäämällä partioidensa vahvuutta.

Valvontaa kohdistetaan erityisesti sinne, missä ihmisiä ennakoidaan olevan enemmän liikkeellä. Perinteisesti suurimmat juhlajoukot ovat Jyväskylän keskustassa paitsi ravintoloissa, myös vapputapahtumissa, joiden sujumista poliisi on turvaamassa muun muassa ohjaamalla liikennettä.

Poliisille on ilmoitettu vappumarsseista vappupäivänä Jyväskylässä ja Äänekoskella sekä vapputapahtumista Jyväskylän Lounaispuistossa, Jämsän Äijän aukiolla sekä Saarijärven torilla. Lisäksi Jyväskylässä on ilmoitettu kristillisten seurakuntien Jeesus-marssista. Muista marsseista tai mielenilmauksista ei ole tietoa.

Marssit eivät sulje katuja Jyväskylän keskustassa, mutta ne näkyvät liikenteessä. Osa liikennevaloillla ohjatuista risteyksistä on marssien aikaan keltaisella vilkulla.

SAK:n vappumarssi lähtee liikkeelle vapunpäivänä kello 11.30 Ilmarisenkadulta. Kulkuetta johtaa kuorma-auto, jonka lavalla soittaa orkesteri. Väki marssii Kalevankadulta Vapaudenkadulle ja edelleen Kilpisenkatua ja Kauppakatua pitkin Minna Canthin kadulta Lounaispuistossa kello 12 alkavaan vappujuhlaan.

Jeesus-marssilaiset starttaavat Kirkkopuistosta kello 13. Laulava marssikulkue kiertää Kilpisenkadulta Kauppakadun kautta Cygnaeuksenkadulle ja jatkaa Yliopistonkatua pitkin Väinönkadulle ja Vapaudenkatua myöten takaisin Kirkkopuistoon, jossa on tarkoitus olla tunnin marssimisen jälkeen kello 14.

Molemmille Jyväskylän marsseille odotetaan osallistuvan useita satoja ihmisiä.

Liikenteessä näkyy myös American Car Club Jyväskylän perinteinen vappuajelu. Jenkkiautojen ohella ajeluun osallistuu moottoripyöriä ja Keski-Suomen Mobilistien vanhoja autoja. Ajoneuvojen yhteismäärä voi järjestäjän arvion mukaan olla jopa tuhat.

Ajelu alkaa kello 15 Seppälän Prismalta, käy Jyväskylän keskustassa ja palaa takaisin Seppälään kello 17.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .