Poliisi vapautti Turun puukotusjutussa vangitun miehen

Vangittuna jutussa on enää pääepäilty Abderrahman Bouanane.

Kun Turun puukotuksista tuli kuluneeksi kaksi viikkoa, vangittuna jutussa oli enää pääepäilty. Poliisi vapautti perjantaina tutkintavankeudesta toisen yhä vangittuna olleista.

21-vuotiasta Monsif Bakiria epäiltiin osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin kahteen murhaan ja kahdeksaan murhan yritykseen. Keskusrikospoliisi kertoi, että miestä ei enää epäillä näistä rikoksista. Hänet oli vangittu viime viikon tiistaina.

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoi, ettei miehen vangittuna pitämiselle ollut enää perusteita.

– En voi lähteä asiaa tarkemmin avaamaan. Tutkinta on pitkälti kesken, ja sitä jatketaan.

– Hänen roolinsa ratkaistiin, ja ratkaisu oli, että määräsin hänet vapautettavaksi.

Vangittuna on pääepäilty Abderrahman Bouanane. Kaikkiaan vangittuina on ollut hänen lisäkseen kolme muuta miestä. Heistä kaksi päästettiin vapaaksi aiemmin viikolla, eikä heitä ole enää syytä epäillä rikoksista, KRP kertoi.

Bouanane on myöntänyt puukottaneensa kymmentä ihmistä Turun keskustassa.

STT kertoi aiemmin Bakirin nimen poikkeuksellisen rikosepäilyn vuoksi. Näin STT julkaisee nimen myös nyt miehen vapauduttua tämän maineen puhdistamiseksi.

 

Videota tutkitaan

 

Pääepäilty oli perjantaina yhä Hämeenlinnan vankisairaalassa, ja hänen kuulustelujaan jatketaan.

– Hänen kanssaan edessä on pitkä matka kuljettavana, Töyräs sanoi ja kuvaili aiempaan tapaan kuulustelujen menneen asiallisesti.

Poliisi tutkii pääepäillyn kirjoittaman julistuksen lisäksi videota, jossa mies itse esiintyy. Tutkinnanjohtajan mukaan videon tulkinnassa käytetään asiantuntijoita sen arvioimiseksi, mikä merkitys sille voidaan antaa.

Ruotsalaislehdet Expressen ja Aftonbladet uutisoivat torstaina, että puukotusten jälkeen kansainvälisesti etsintäkuulutettu henkilö puolestaan olisi 23-vuotias Uzbekistanissa syntynyt suomalaismies.

Töyräs ei vahvista, onko lehtien kertoma mies sama, joka Turun tutkinnassa on yhä tavoittamatta.

Lännen Median mukaan etsintäkuulutettu mies katosi vanhemmiltaan aiemmin kesällä. Tämä oli kertonut lähtevänsä Dubaihin ja katosi.