Kaikki mellakoineet uusnatsit ovat nyt vapaalla jalalla – poliisi vetosi kohtuuteen

Sisä-Suomen poliisi vapautti torstaina tutkintavankeudesta kaksi suomalaista ja kaksi ruotsalaista miestä, joiden epäilleen osallistuneen Jyväskylässä elokuun alussa väkivaltaiseen mellakkaan natsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä.

Kaikki tapahtuman vuoksi tutkintavangittuna olleet ovat nyt vapaalla jalalla, sillä Keski-Suomen käräjäoikeus vapautti keskiviikkona vangittuna olleet neljä suomalaista miestä.

– Esitutkintamme on siinä vaiheessa, että loppujen epäiltyjen vangitsemiselle ei ollut enää perusteita. Arvioimme, ettei esitutkinnan sotkemisvaaraa enää ole. Otimme päätöksessämme huomioon myös kohtuuseikat liittyen käräjäoikeuden keskiviikkoiseen vapauttamispäätökseen toisten epäiltyjen osalta, rikoskomisario Eila Koivuniemi toteaa.

Vapauttamisesta huolimatta poliisi jatkaa mellakan esitutkintaa, ja aikanaan tapaus päätyy syyteharkintaan ja mahdollisesti käräjäoikeuteen.

Vapautettuja epäillään edelleen muun muassa väkivaltaisen mellakan johtamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, väkivaltaisesta mellakasta ja pahoinpitelystä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .