Poliisi vapun juhlinnasta: "Väkeä todella paljon, mutta ihmiset ovat osanneet käyttäytyä"

Koleasta säästä huolimatta väkeä on ollut liikkeellä paljon, poliisi kertoo. Tehtävien määrässä vapun vietto ei ole juuri näkynyt.

Keski-Suomessa vappua on juhlittu jopa poikkeuksellisen siivosti, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Rikoskomisario Ari Rutasen mukaan vappu on ollut poliisin näkövinkkelistä normaali, vilkas viikonloppu.

– Ihmisiä on ollut liikkeellä vappuaattona todella paljon, mutta ihmiset ovat osanneet käyttäytyä. Kiinniottoja on ollut normaaliin viikonloppuun verrattava määrä.

Rutasen arvion mukaan kiinniotettuja ihmisiä on ollut puolen kymmentä. Kiinniotot ovat liittyneet pääosin epäiltyihin väkivaltatilanteisiin. Vakavia rikoksia Keski-Suomessa ei ole tehty.

Kansallisten juhlien aikaan kylmä keli johdattaa rikoksentekijät usein sisätiloihin ja esimerkiksi yksityisasuntoihin, mutta tänä vuonna ilmiöön ei ole törmätty. Väkeä on ollut koleasta säästä huolimatta liikkeellä paljon eikä esimerkiksi puukotuksia ole tullut poliisin tietoon.

Rutasen mukaan yksittäisiä rattijuoppoja on jäänyt kiinni sunnuntain ja maanantain aikana, mutta normaalia suuremmasta määrästä ei voida puhua.

Keski-Suomen pelastuslaitos on niin ikään välttynyt tehtäväpiikiltä. Jyväskylän Ristikivessä yksi auto suistui tieltä päihtyneen kuljettajan paettua poliisia, mutta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Pelastuslaitos sai ilmoituksen jo aiemmin tieltä suistuneesta autosta aamulla puoli yhdeksän aikaan.

Aurinkoinen sää ja vappuaattoa lämpimämpi ilma tuonee vappupäivän juhlijoita katukuvaan runsaasti. Poliisi kertoo varautuvansa yleisen järjestyksen turvaamiseen muun muassa marssien lähettyvillä.

– Uhkakuvia ei ole olemassa, mutta järjestyspuoli on varautunut asiaan, Rutanen toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .