Poliisi varautuu häiriöihin äärijärjestöjen itsenäisyyspäivän jatkopaikalla

Äärijärjestöjen ja uusnatsien kulkueväkeä kutsuttu konserttiin Vantaalle.

Poliisi on varautunut uusnatsien ja näiden vastustajien mahdollisiin yhteenottoihin Vantaalla illalla, kerrotaan Vantaan poliisista. Äärijärjestöjen 612 -kulkueeseen ja uusnatsien itsenäisyyspäivän kulkueeseen osallistuneita on kutsuttu jatkamaan iltaa vantaalaisessa ravintola Bar Rock Bearissa. Ravintolassa esiintyy illan aikana äärioikeistosympatioihin liitettyjä yhtyeitä.

– Poliisi on varautunut siihen, että tämän tapahtuman ympärillä on jotain häiriökäyttäytymistä. Tähän suhtaudutaan tämmöisenä kokonaisuutena, ja poliisi pyrkii myös täällä Itä-Uudellamaalla pitämään nämä osapuolet erillään toisistaan, niin kuin Helsingissäkin tehtiin, kertoo rikoskomisario Christer Ahlgren Vantaan poliisista.

Äärioikeiston jatkopaikan omistajan kolme autoa poltettiin maanantaina aamulla. Tiistaina anarkistien takku.net-verkkosivustolla julkaistiin teksti, jossa kirjoittajat kertovat olevansa vastuussa autojen poltosta.

– Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kotipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät jo iloisesti, verkkosivustolla kirjoitetaan.

Ahlgrenin mukaan poliisi ei voi vahvistaa tietoa.

– Se on netistä poimittu tieto, ja niin siellä lukee. Sen enempää ei poliisikaan pysty ottamaan kantaa sen luotettavuuteen. Poliisi tutkii näitä polttoja. Tällainen viesti on kyllä huomioitu, Ahlgren sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.