Poliisi varoittaa epämääräisistä ovikellon soittajista – Asuntomurtojen määrä kasvussa

Asuntomurtojen määrä on alkuvuonna kasvanut viime vuoteen verrattuna, kertoo Poliisihallitus. Tammi-helmikuussa poliisi kirjasi 218 asuntoihin kohdistunutta törkeää varkautta. Vuotta aiemmin murtoja kirjattiin liki 190.

Viime aikoina rikolliset ovat olleet aktiivisia etenkin pääkaupunkiseudulla. Poliisi epäilee kolmen ulkomaalaisen koplaa ainakin 17 asuntomurrosta Espoon ja Helsingin alueella.

– Asuntomurtajat pyrkivät sulautumaan ympäristöönsä ja tekoja tehdään paljolti päiväaikaan, kertoo poliisitarkastaja Jyrki Aho tiedotteessa.

Ahon mukaan osa murroista on selvästi perustunut asunnon tarkkailuun, sillä murtoja on tehty talon jäätyä tyhjäksi. Ennen murtoa rikollinen usein soittaa ovikelloa testatakseen, onko asunnossa ketään kotona. Poliisi kehottaa painamaan epämääräisten ovikellon soittajien tuntomerkit mieleen ja ilmoittamaan niistä hätäkeskukseen.

Omakoti- ja rivitaloasuntoihin tunkeudutaan yleisimmin takapihojen kautta. Asunnoista varastetaan yleensä pienikokoista omaisuutta kuten rahaa ja koruja, usein myös kannettavia tietokoneita ja puhelimia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.