Mies pakeni poliisia noin 60 kilometriä – karkuun jopa 200 km/t

Mies kaahasi pakoon noin 60 kilometrin matkan keskellä päivää Jyväskylässä.

Viime syyskuussa Jyväskylässä vaaratilanteita poliisia pakoon kaahaamalla aiheuttanut mies on tuomittu vankilaan. Karstulalainen 30-vuotias mies sai Keski-Suomen käräjäoikeudesta viiden kuukauden ehdottoman vankeustuomion.

Tuomio tuli törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Ajokielto määrättiin jatkumaan ensi vuoden syyskuulle.

Tilanne tapahtui 26. syyskuuta keskellä päivää ja lähti liikkeelle Tikkakoskelta, jossa mies ei pysähtynyt poliisin antamasta merkistä, vaan lähti ajamaan henkilöautollaan pakoon. Pakomatka jatkui noin 60 kilometrin matkan Nelostieltä Jyväskylän keskustaan ja edelleen Kypärämäen kautta Ruokkeelle. Lopulta poliisi sai miehen kiinni Saarenmaalla.

Pahimmillaan mies kaahasi pakoon 200 km/h-nopeudella. Hän käytti paetessaan myös kevyenliikenteenväylää ja vastaantulevien kaistaa siten, että jalankulkijat ja autot joutuivat väistämään pientareelle.

Mies syyllistyi rattijuopumukseen autoiltuaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena ja tunnustikin käyttäneensä amfetamiinia. Ajo-oikeuttakaan hänellä ei ollut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .