Poliisia kohti ammuttiin Ahvenanmaalla – laukauksia noin kolmekymmentä

Käytetty ase oli ilmakivääri. Ampujaksi epäilty on otettu kiinni.

Ahvenanmaan Eckerössä poliisia kohti ammuttiin ilmakiväärillä kymmeniä kertoja piiritystilanteessa sunnuntaina iltapäivällä. Epäilty mies oli linnoittautunut kotiinsa, ja poliisi otti hänet kiinni illalla. Poliisin mukaan kukaan ei haavoittunut tilanteessa.

Ampuma-ase oli voimakas ilmakivääri, kertoo komisario Henrik Hagelberg Ahvenanmaan poliisista.

Poliisipartio sai tehtävän iltapäivällä kello kolmen aikaan. Kohteena oli omakotitalo Eckerössä Ahvenanmaan länsiosassa.

– Perillä mies nosti aseen kohti poliisia, Hagelberg kertoi.

Mies ampui kaikkiaan kolmisenkymmentä laukausta. Aseen voimakkuudesta kertoo jotain se, että noin 30 metrin päässä olleen poliisiauton ikkuna rikkoutui.

Tämän jälkeen poliisi perääntyi ja kutsui vahvistuksia. Lisäksi poliisi lähetti lehdistötiedotteen, jossa yleisöä kehotettiin pysyttelemään poissa tapahtuma-alueelta.

Poliisin mukaan virkavalta ei ampunut koko aikana laukaustakaan.

Tilanne laukesi keskustelujen jälkeen

Tilanne laukesi poliisin ja miehen keskustelujen jälkeen alkuillasta noin kello 19.30.

Hagelberg ei kertonut sunnuntai-iltana yksityiskohtia miehen kiinniottotilanteesta. Tiedossa ei siis ole, tuliko epäilty ulos talosta, vai menikö poliisi sinne sisälle.

Tapauksesta on aloitettu esitutkinta, ja poliisi selvittää asiaa. Poliisin suojissa olevan miehen epäillään käyttäneen ja uhanneen aseella poliisia. Tutkimusten takia tapahtumapaikka on eristetty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.