Poliisia paetessaan rekkaan rajusti rysäyttäneelle vankilatuomio Jyväskylässä

Huumeita käyttänyt mies kaasutti poliisia karkuun lokakuussa.

Poliisia pakoon huumeita käytettyään Jyväskylässä rajusti kaahannut 36-vuotias mies on tuomittu ehdottomaan vankeuteen. Poliisi yritti pysäyttää miehen kuljettamaa henkilöautoa lokakuussa Äijälässä, josta mies kaasutti karkuun. Pakomatka eteni kovimmillaan 140 km/h:n tuntivauhtia Vaajakoskentietä Seppäläntielle ja päättyi Lohikoskentien risteykseen, jossa pakenija törmäsi kuorma-auton vetämään täysperävaunuun.

Pelastuslaitos joutui irrottamaan miehen autosta, mutta hän selvisi ilman hengenvaarallisia vammoja. Verikoe osoitti miehen käyttäneen muun muassa amfetamiinia ja kannabista. Hän oli myös ajokiellossa.

Paria päivää ennen liikenneonnettomuuteen johtanutta pakoa mies oli yhdessä kahden toverinsa kanssa varastanut liikennemyymälän kassalippaasta yli tuhannen euron arvosta seteleitä.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehelle muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksista, kortitta-ajoista, huumausaineen käyttörikoksista ja varkaudesta 60 päivää ehdotonta vankeutta. Ajokielto määrättiin jatkumaan tammikuuhun 2021.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .