Poliisihallitus myöntää: Huoli FB-ryhmästä "Aarnion kaltaisena uhkana" tuotiin tietoon

Long Play -verkkojulkaisu kertoi lauantaina, että poliisien Facebook-ryhmässä on avoimen rasistista kommentointia.

Poliisihallitukselle kerrottiin, että poliisin suljetusta Facebook-ryhmästä "voi muodostua poliisille seuraava Aarnio-keissi", sanoo poliisiylijohtajaa sijaistava Tomi Vuori. Helsingin poliisi toi huolen ilmi esimerkiksi helmikuussa järjestämässään tilaisuudessa.

– Jopa minä olen tiennyt huolen siitä, että tämä voi olla uusi Aarnio. Semmoinen huoli on tänne tuotu, Vuori sanoo.

Rikoksista tuomittu Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on aiheuttanut lommon Helsingin huumepoliisin ja koko laitoksen uskottavuuteen.

Vuoren mukaan tietoja ei pidetty niin yksityiskohtaisina, että Poliisihallitus olisi alkanut selvittää Facebook-ryhmän kirjoittelua.

Long Play -verkkojulkaisu kertoi lauantaina, että poliisien Facebook-ryhmässä on avoimen rasistista kommentointia.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on kommenteissaan systemaattisesti kiistänyt, että hänellä olisi ollut kirjoittelun sisällöistä, luonteesta ja yksityiskohdista tarkkaa tietoa tai hälyttäviä havaintoja. Hän sanoi STT:n sähköpostihaastattelussa viikonloppuna, että puuttumisen edellytykset täyttävää tietoa ei ollut kenelläkään Poliisihallituksessa.

STT:n tietojen mukaan Helsingin poliisi on varoittanut ainakin kahteen otteeseen Poliisihallituksen väkeä Facebook-ryhmästä ja yhdessä tilaisuudessa esittänyt myös kuvakaappauksen ryhmän keskustelusta.

Kolehmainen on sanonut selvittävänsä Poliisihallituksen toiminnan asiassa. Yksittäisten poliisien kirjoittelua ryhmässä arvioi Valtakunnansyyttäjänvirasto.

Korjattu aiempaa uutista klo 21.16: Varoituskerta Helsingin poliisissa oli Poliisihallituksen antamien tietojen mukaan helmikuussa, ei vuosi sitten.

Helsingin poliisi varoitti ainakin kahdesti Poliisihallitusta salaisesta FB-ryhmästä – ”Voi tulla seuraava Aarnio-keissi”