Poliisilaitokset vähenevät - Keski-Suomeen jättiyksikkö

Sisäasiainministeriön hankeryhmä käsittelee esitysluonnosta, joka jättäisi Suomeen yksitoista poliisilaitosta. Tällä hetkellä poliisilaitoksia on Suomessa 24.

Esitysluonnoksen toteutuessa vain Helsingin ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitokset säilyisivät ennallaan. Keski-Suomi ja Pirkanmaa yhdistyisivät, ja muodostaisivat väkiluvultaan koko maan suurimman poliisilaitoksen.

Hankeryhmässä mukana oleva Keski-Suomen poliisipäällikkö Markku Luoma pitää maakunnan poliisilaitoksen yhdistymistä Pirkanmaahan haasteellisena.

– Maakuntien välillä ei ole kovin hyvää luontaista yhteyttä. En kuitenkaan epäile, etteikö tällaista mallia saataisi toimimaan, Luoma sanoo.

Uudistushankkeen tavoitteena on säästää poliisin hallinnosta, jotta operatiivinen toiminta välttyisi mittavilta leikkauksilta.

Poliisilaitokset on tarkoitus yhdistää vuoden 2014 alussa. Samalla liikkuva poliisi sulautettaisiin muihin poliisilaitoksiin.

Poliisin hallintorakenneuudistusta on valmisteltu huhtikuusta lähtien. Hankeryhmä luovuttaa esityksensä sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.) 21. elokuuta.

Katso perjantain 3.8. Keskisuomalaisesta, mitkä poliisilaitokset yhdistetään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .