Poliisilla epäily Kuhmoisten Harjunhovin pahoin tuhonneen tulipalon syttymissyystä

Kuhmoisten Harjunhovin lauantaina pahoin tuhonnut tulipalo sai mahdollisesti alkunsa korjaamohallissa olleista moottorikelkoista tai niiden latauslaitteista. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoi, että palonsyyn tutkinta on vielä kesken.

– Tarkoitus on käydä vielä paikan päällä tekemässä tutkintaa. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että palo on lähtenyt moottorikelkoista tai niiden latureista. Mitään rikokseen viittaavaa ei ole ilmennyt, Välisaari kertoi.

Moottorikelkkoihin viittaa se, että palo sai alkunsa korjaamohallista, jossa kelkat sijaitsivat, ja jossa palo oli myös kovimmillaan.

 

Ohikulkija havaitsi Harjunhovin olevan liekeissä lauantaina aamuviideltä. Palo tuhosi noin 1 300 neliön kiinteistöstä kaksi kolmasosaa. Motelli- ja ravintolaosat säästyi palolta, mutta liekit nielivät huoltoaseman, vanhan korjaamohallin sekä kiinteistön omistajan asunnon irtaimistoineen. Tuleen jäivät myös muun muassa kaksi moottorikelkkaa ja vanha kuorma-auto. Vahingot nousevat ensiarvioiden mukaan suuriksi, sillä pelkästään kiinteistön ja tontin arvoksi on kerrottu yli 100 000 euroa.

Harjunhovi sai hiljattain uuden omistajan, joka ehätti asua paikalla vain viikon ajan. Vuodenvaihteeseen saakka kiinteistössä toimi ravintola, ja uusi omistaja on kertonut tarkoituksenaan olleen jatkaa paikalla kahvila-ravintolan toimintaa remontin jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .