Poliisilla ja pelastuslaitoksella oli kiireinen juhannus Keski-Suomessa – yhteensä lähes 700 hälytystehtävää ympäri maakuntaa

Pahoinpitelyt, häiriökäyttäytyminen ja kotihälytykset pitivät poliisiin kiireisenä juhannuksena Keski-Suomessa. Myös Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli melko kiireinen juhannus. Juhannusaattona ja juhannuspäivänä pelastuslaitos hälytettiin lähes 80 tehtävälle.

Poliisilla oli torstai-illan ja maanantaiaamun välillä lähes 600 hälytystehtävää ympäri Keski-Suomea.

– Keski-Suomi on lomamaakunta ja tänne tulee paljon ihmisiä juhannuksen viettoon ja lomailemaan ylipäätään. Se lisää poliisille tuleven hälytystehtävien määrää, Sisä-Suomen poliisilaitoksen komisario Juha Mäntynen summaa.

Keski-Suomessa sattui kaksi kuolemantapahusta juhannuksena.

Juhannusaattona Petäjävedellä kuoli uimassa ollut, vuonna 1952 syntynyt nainen.

Juhannuspäivänä Jyväskylän Jyväsjärvestä löydettiin kuollut nainen. Vainaja nostettiin vedestä lähellä Jyväskylän keskustaa Lutakon vierasvenesatamassa. Poliisin jatkaa kuoleman selvittämistä kuolemansyyn tutkintana. Tässä vaiheessa naisen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Himos työllisti poliisia

Suurin yksittäinen poliisia työllistänyt kohde oli kolmipäiväinen Himos Juhannus -festivaali. Poliisille tehtiin torstain ja sunnuntain välisenä aikana useita kymmeniä rikosilmoituksia. Vakavin epäilty rikos tapahtui juhannusaaton vastaisena yönä, jolloin tehtiin rikosilmoitus raiskauksesta. Muut ilmi tulleet rikokset olivat lievempiä.

Himoksen lisäksi myös Jyväskylässä on tehty rikosilmoitus raiskauksesta. Tapaus sattui juhannusaaton vastaisena yönä.

Juhannuksen meno- ja paluuliikenne sujuivat poliisin näkökulmasti hyvin. Tieliikenteessä ei myöskään sattunut vakavia onnettomuuksia. Pelastuslaitos hälytettiin tieliikenneonnettomuuksiin seitsemän kertaa.

Pelastuslaitoksella kohtuullisen kiireistä

Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli kohtalaisen kiireinen juhannus. Pelastuslaitos hälytettiin juhannusaattona ja juhannuspäivänä lähes 80:lle eri tehtävälle.

Juhannuksen tehtäviä oli muun muassa Kuhmoisissa, jossa purjevene ajautui karille. Lisäksi Muuramessa kaatui jolla ja Ääneskoskella ajelehti kumivene.

Uurasjärvellä Laukaassa kaatui pulpettivene kyydissään neljä aikuista ja kaksi lasta. Sivullinen pelasti kaikki vedenvaraan joutuneet rantaan. Kukaan ei loukkaantunut. Lisäksi Kivijärvellä pelastuslaitos avusti kaksi saareen soutuveneellä soutanutta nuorta tyttöä takaisin lähtöpisteeseen tuulen voimistuttua siten, ettei tytöt päässeet omin voimin takaisin.

Maastopaloja kirjattiin Keski-Suomessa kymmenen, joista suurimmat osuivat Keuruulle. Niissä paloi 1,2 hehtaaria puoli hehtaaria maastoa. Lisäksi kokon tai nuotion poltosta aiheutui puolenkymmentä hälytystä.

Juhannuspäivänä pelastuslaitosta työllisti Jyväskylässä Vääräjärvellä, Huhtasuon takana, junaradan varressa olleen energiapuukasan palo. Noin 700 kuution kokoisesta kasasta paloi arviolta puolet. Junaliikenne läheiseltä radalta jouduttiin katkaisemaan useaksi tunniksi.

Perjantaille Keski-Suomeen ennustettiin kovia ukkospuuskia ja lauantaille kovaa puuskaista tuulta. Vahingot jäivät tällä kertaa huomattavasti odotettua pienemmiksi ja vahingontorjuntatehtäviä, pääosin kaatuneiden puiden raivaamistehtäviä.

Suuria rakennuspaloja ei Keski-Suomessa ollut lainkaan, pienempiä paloja ja palonalkuja oli muutamia. Suurimmat vahingot aiheutuivat Jyväskylässä, Keskisentiellä, jossa tuleen syttyi parvekkeella latauksessa ollut sähköpotkulauta. Palosta aiheutui lähinnä savu- ja nokivahinkoja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .