Poliisilla työntäyteinen keskiviikko Keski-Suomessa: rattijuopumuksia, ikkunailkivaltaa Jyväskylässä ja Laukaassa, raju hirvikolari Uuraisilla

Poliisilla oli Keski-Suomessa työntäyteinen päivä ja yö keskiviikkona. Alkuiltapäivästä partio pysäytti Jyväskylässä Kuokkalantiellä henkilöautoa ajaneen 28-vuotiaan miehen, jolle mitattiin 118 km/h ajonopeus alueella, jolla rajoitus on 50 km/h.

Mies määrättiin ajokieltoon, ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Peltoniementiellä Jyväskylässä pysäytettiin kello 15.10 henkilöauto, jota ajoi 48-vuotias ajo-oikeudeton mies. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, sillä alustava huumetesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille. Puhalluskokeesta saatiin nollatulos.

Uuraisilla sattui noin puoli kymmenen aikaan illalla hirvikolari, jossa osallisena ollut hirvi myös menehtyi. 25-vuotias mies oli ajanut henkilöautoa Kyynämöisentiellä Uuraisten suunnasta kohti Multiaa, kun uroshirvi oli tullut tielle ajosuuntaan nähden vasemmalta.

Auto vaurioitui kolarissa pahasti, mutta kuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa. Tapahtumapaikalla on 80 km/h:n nopeusrajoitus. Riistayhdyshenkilöt huolehtivat kuolleen hirvieläimen pois paikalta.

Illan ja yön aikana rikottiin myös ikkunoita sekä Jyväskylässä että Laukaassa. Jyväskylässä Vaajakosken yhtenäiskoululla Savonmäentiellä poliisi tutkii vahingontekona tapausta, jossa yksi koulun ikkunoista kivitettiin rikki. Kivellä ikkunan rikkontutta tekijää ei tavattu tapahtumapaikalta, mutta rikoksesta epäillystä saatiin hyvät tuntomerkit.

Vahingontekijä oli poistunut paikalta henkilöauton kyydissä, ja auton rekisteritunnus on poliisin tiedossa.

Laukaan Lievestuoreella rikottiin puolestaan yhteensä kymmenen eri kokoista vanhan kirjastorakennuksen ikkunaruutua. Kirjastorakennus sijaitsee Liepeentiellä.

Vartija oli ilmoittanut mahdollisesta vahingontekorikoksesta hätäkeskukseen yöllä kello 1.21. Poliisi ei tavoittanut ilkivallan tekijöitä, eikä heistä ole havaintoja. Vihjeitä tapahtuneesta voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

 

Epäilty rattijuoppo kiinni kolmannen kerran vuoden sisään ajo-oikeudetta ajamisesta

Saarijärven keskustassa yöllä kahden jälkeen kaahaillutta 23-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa.

Poliisipartio havaitsi klo 02.20 voimakkaasti kiihdyttelevän henkilöautoilijan Kauppakadulla. Kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta 40 km/h:n rajoitusalueella ja ajoi tasa-arvoisten risteysten läpi piittaamatta näköesteistä tai väistämisvelvollisuudesta.

Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta ajoreitin varrella oli runsaasti ihmisiä esimerkiksi aivan kadun varressa olleella terassilla Nahkurintien ja Kauppakadun risteyksessä. Katu oli valaisematon ja tapahtumahetkellä hämärää. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Mänttä-Vilppulassa Orivedentiellä poliisi pysäytti liikennetarkastusta varten auton, jonka 18 vuotias kuljettaja jäi lopulta kiinni kulkuneuvoen kuljettamisesta oikeudetta kolmannen kerran vuoden sisään. Miestä epäillään myös rattijuopumuksesta, kun puhalluskoe näytti 0.44 mg/l:n tulosta. Rattijuopumuksen raja on vähintään 0,22 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa, joista yksi oli auton rekisteriin merkitty omistaja. Häntä epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle sekä ajokorttirikkomuksesta hänen luovutettuaan auton ajo-oikeudettoman henkilön kuljetettavaksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .