Poliisilla vilkas vappu – Suomessa juhlittiin pitkän kaavan mukaan

Vappupäivää vietetään Suomessa vaihtelevassa säässä, pääosin luvassa on kuitenkin poutaa.

Vappu on ollut vilkas ympäri maata Suomessa, kerrotaan poliisilaitoksilta. Hyvä sää veti paljon väkeä liikkeelle ympäri maata, ja monet juhlivat niin sanotusti pitkän kaavan mukaan.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan Jyväskylän putkassa yöpyi 26 henkilöä. Tampereella kirjattiin yön aikana 15 pahoinpitelyä yleisellä paikalla ja putkassa yönsä vietti 28 juhlijaa. Lisäksi selviämishoitoasemalla oli 16 henkilöä.

Helsingissä on kirjattu eilisillasta lähtien kymmeniä pahoinpitelyjä. Oulussa poliisin piti kiireisenä nujakoiden lisäksi muun muassa rattijuopumukset.

Helsingissä poliisin tehtävien määrä alkoi hiljentyä vasta aamuviiden maissa, kun viimeisistä auki olleista anniskeluravintoloista poistuneet ihmiset alkoivat hetken ulkona hengähdettyään etsiä tietään kotiin. Kaupungin ensihoitopalvelulla oli sata kiireellistä tehtävää enemmän kuin tavallisena yönä.

Tampereella puolestaan riitti paljon tehtäviä vielä varhaisaamuna. Pahoinpitelyjen lisäksi poliisi puuttui runsaasti miestä väkevämpää nauttineiden juhlijoiden häiriköintiin kaupungilla ja puistoissa.

– Samanmoista ollut kuin aiempinakin vappuina. Putkat ovat olleet täynnä, sanoi ylikonstaapeli Jari Peltomäki Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Pullot lensivät Kaivopuistossa

Tampereella otettiin lisäksi eilen kiinni 14 anarkistimarssille osallistunutta ihmistä. Heistä kahta epäillään rikoksesta. Noin sadan osanottajan marssi lähti liikkeelle Näsinpuistosta iltakuudelta ja päättyi keskustassa iltayhdeksän aikoihin. Poliisin mukaan kulkueen aikana oli heitelty maali-ilmapalloja ja lisäksi osa mielenosoittajista oli yrittänyt potkia poliiseja.

Helsingissä arviolta reilusti yli 40 000 juhlijaa kokoontui illalla keskustaan, jossa lakitettiin Havis Amanda -patsas. Tapahtuman aikana paikalle hälytettiin ambulanssi, kun nainen kiipesi nosturin katolle ja putosi sieltä alas. Pudotusta kertyi runsaat pari metriä.

Kaivopuistossa nuoriso vietti vappua pääosin rauhallisesti, vaikka joillakin pullot eivät pysyneet omissa käsissä, vaan niitä heiteltiin kanssajuhlijoita kohti. Ajoittaisesta rähinämielialasta ja suuresta väkimäärästä huolimatta vakavimmilta välikohtauksilta vältyttiin.

– Luojan kiitos, vaikka tehtäviä on ollut erittäin paljon. Vielä viimeisiä pieniä kahnauksia selvitellään, sanoi komisario Timo Viipuri Helsingin poliisilaitokselta aamuviideltä.

Vappupäivän piknikeille enimmäkseen poutasäässä

Vappupäivää vietetään Suomessa vaihtelevassa säässä, pääosin luvassa on kuitenkin poutaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan sää on osin aurinkoinen, mutta sadekuuronkin saattaa piknikille lähtijä niskaansa saada.

Lämpötila kohoaa aurinkoisilla ja poutaisilla alueilla 12 ja 17 asteen välille. Lapissa ja sadekuuron sattuessa on hieman viileämpää.

Vappuviikonloppu suosii myös veneilyä, sillä tuuli on enimmäkseen heikkoa niin merellä kuin sisävesilläkin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .