Poliisille vielä epäselvää, missä sarjahukuttaja oleskeli tuomion jälkeen

Seppänen tavoitettiin tänään Joensuussa tuttavansa kuljettamasta autosta.

Poliisille on vielä epäselvää, missä sarjahukutuksista tuomittu Pekka Seppänen on oleskellut tuomionsa jälkeen, sanoo rikoskomisario Kari Juntunen STT:lle. Seppänen tavoitettiin tänään Joensuussa tuttavansa kuljettamasta autosta.

– Toistaiseksi ei ole tiedossa mistä ja mihin Seppänen oli matkalla, tai missä hän on viettänyt aikaa.

Etsintäkuulutetun Seppäsen kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti. Juntunen ei kommentoi, oliko tuttava mies vai nainen, tai sanoiko Seppänen kiinniottotilanteessa jotakin.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Pekka Tapani Seppäsen yli 14 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta. Seppänen sai tuomiot myös kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän sai tuomion heitteillepanosta, pahoinpitelystä, parituksesta ja alkoholirikoksesta.

Poliisi aikoo kuulla kyyditsijää

Seppästä ei epäillä tässä vaiheessa mistään uudesta rikoksesta, vaikka hän ei ilmoittautunut suorittamaan vankeusrangaistusta. Poliisin mukaan mies passitetaan välittömästi Joensuun Pyhäselän vankilaan. Juntusen mukaan tuttavaa voitaisiin epäillä rikoksentekijän suojelemisesta, mutta sellaista esitutkintaa ei ole vielä suunnitteilla.

– Hänelle ei välittömästi seuraa mitään. Häntä aiotaan kyllä kuulla, Juntunen sanoo.

Poliisi sai kuluneina päivinä runsaasti vihjeitä Seppäsen liikkeistä ja hänen seurassaan mahdollisesti liikkuneista ihmisistä.

– Vihjeiden ja havaintojen perusteella poliisi piti hyvin todennäköisenä, että Seppänen liikkuu Pohjois-Karjalassa. Vinkeistä suurin osa tuli sieltä, Juntunen sanoo.

Seppänen oli tuomion julistamisen aikaan vapaalla jalalla, koska hovioikeus määräsi noin vuosi sitten hänen vangitsemisensa kumottavaksi.

Oikeus: Hengenvaara toistui

Oikeuden mukaan Seppäsen kiinteistöillä tai hänen seurassaan sattui yhteensä ainakin 15 hengenvaarallista tilannetta. Kahdelle uhrille hengenvaaralliset tilanteet toistuivat, kunnes ilmeisesti kolmas kerta johti molempien kohdalla kuolemaan.

Mies hukutti oikeuden mukaan toisen tapetuista miehistä kesämökkinsä matalaan rantaveteen Polvijärvellä vuonna 2010. Toisessa tapauksessa mies kuoli nopeasti veneen kaaduttua vuonna 2011. Myös tämä kuolema tapahtui Polvijärven kesämökillä.

Veneen kaatuminen oli toistuva kaava venereissuilla. Tuomiot tapon yrityksistä seurasivat vuoden 2007 veneretkestä, jolloin mies kaatoi oikeuden mukaan veneen. Seppänen itse oli hyvä uimari ja muut veneessä olleet olivat häntä päihtyneempiä.

Myöhemmin rikosepäilyjen synnyttyä mies ui kiinniottotilanteessa perässä soutaneita poliiseja karkuun ja uhkasi kaataa poliisin veneen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: Sarjahukutuksista tuomittu Pekka Seppänen saatiin kiinni