Poliisilta kiitokset rallikansalle: "Ongelmia ennakoitua vähemmän, putkatkaan eivät täyttyneet"

Ralliviikonloppu on tunnetusti poliisille vilkas. Tänä vuonna kaikki sujui kuitenkin odotuksia paremmin.

– Tilastollisesti viikonloppu oli huojennuttava. Häiriöitä tai pahoinpitelyitä ei ollut kovin paljon ja vastoin ennustuksia putkatkaan eivät lopullisesti täyttyneet, rikoskomisario Juha Mäntynen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Runsaan väkimäärän vuoksi tehtäviä riitti silti tavallista kesäviikonloppua enemmän. Poliisi kirjoitti torstain ja lauantain välillä liikenteessä ainakin vajaat sata sakkoa. Perjantai- ja lauantaiaamun välillä poliisilla oli tehtäviä Keski-Suomen alueella 337 ja poliisin majoituksessa yönsä vietti 17 henkilöä. Lauantaina poliisin säilytystiloihin päätyi 15 henkilöä.

– Olihan viikonloppu todella vilkas, mutta ongelmia oli ennakoitua vähemmän. Rallikansalta viikonloppu meni todella hienosti. Jos tämä on kehityksen tie, olemme menossa hyvään suuntaan, Mäntynen toteaa.

Liikenne ruuhkautui erikoiskokeiden yhteydessä muun muassa Oittilassa, Petäjävedellä ja Kakaristossa. Mäntysen mukaan liikenteessä ei sattunut järisyttäviä ylilyöntejä. Rallikuskitkaan eivät poliisin tiedon mukaan ajaneet ylinopeutta erikoiskokeiden välillä.

Kehuja rikoskomisario jakaa onnistuneen suurtapahtuman jäljiltä joka suuntaan.

– Ralliorganisaatio onnistui meidän mielestämme todella hyvin. Mieli tekisi sanoa, että poliisikin onnistui hyvin. Tiedotusvälineetkin olivat onnistumisessa mukana. Ruuhkapaikoista saatiin tietoa liikkeelle, mikä edesauttaa ongelmista selviämistä, Mäntynen kehuu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .