Poliisilta lisätietoa Luumäen kuolonkolarista: Kolmikko nousi autosta tielle selvittelemään riitaa – rekka törmäsi, kaksi kuoli

Poliisi on jatkanut Luumäellä Kuutostiellä sunnuntain vastaisena yönä tapahtuneen kuolonkolarin tutkintaa. Viimeisimmän tiedon mukaan henkilöauto, jossa oli neljä ihmistä, oli ollut matkalla Kuutostietä kohti Kouvolaa, kun se oli pysähtynyt Jurvalan kohdalla tien reunaan. Auto oli jäänyt osittain ajoradalle.

Poliisin mukaan autossa oli mahdollisesti syntynyt sanaharkkaa, jota kolme autossa ollutta matkustajaa olivat nousseet ulos selvittämään. Kuljettaja oli jäänyt istumaan autoon.

Kolme matkustajaa olivat joko auton takapuolella tai sivulla, kun heidän takaansa tullut rekka oli törmännyt heihin. Kaksi heistä, vuonna 1979 syntynyt kymenlaaksolainen nainen ja vuonna 1996 syntynyt kymenlaaksolainen mies, menehtyivät välittömästi.

Kolmas ajoradalla ollut matkustaja, vuonna 1982 syntynyt kymenlaaksolainen mies, loukkaantui. Poliisin mukaan hänen vammansa eivät ole vakavia.

Päinvastoin kuin poliisin aiemmassa tiedotteessa kerrottiin, törmäyshetkellä autossa istunut, vuonna 1995 syntynyt kymenlaaksolainen nainen, ei loukkaantunut.

Rekan kuljettajalle kolme rikosepäilyä

Rekan kuljettajaa, vuonna 1983 syntynyttä venäläistä miestä, epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta sekä vammantuottamuksesta.

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Tapahtuma-aikana oli pimeää. Poliisi pyrkii selvittämään esitutkinnassa, oliko rekan kuljettajalla ollut ylipäätään mahdollisuuksia havaita ajoradalla olleita henkilöitä.

Pelastuslaitokselta kerrottiin, että tiellä on onnettomuuspaikan kohdalla kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan. Tie onnettomuuspaikalla on suora.

Palomestari Arto Tainan mukaan sää oli yön aikana Luumäellä hyvä, ja tie onnettomuuspaikalla on kuiva.

Kuutostiellä oli onnettomuuspaikan kohdalla koko yön ajan toinen kaista käytössä. Palomestari Taina kertoi hieman ennen neljää aamuyöllä, että myös toinen kaista on saatu auki.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .