Poliisin luoteihin kuollut kuusi ihmistä 2000-luvulla

Viimeisimmästä tapauksesta on vain kuukausi aikaa. Poliisi ampui puukotuksesta epäillyn miehen Tuusulassa helmikuussa.

Suomessa poliisin luotiin kuoleminen on melko harvinaista, mutta edellisestä tapauksesta on vain noin kuukausi aikaa. Tuolloin poliisi ampui puukotuksesta epäillyn miehen Tuusulassa.

Poliisi ampui lauantai-iltana miehen Petäjäveden ja Uuraisten rajan lähellä. Mies menehtyi paikalle, vaikka ensiaputoimet aloitettiin välittömästi. Kyseinen tapaus on Poliisihallituksen tilastojen mukaan 2000-luvulla kuudes, jossa poliisin luoti aiheuttaa ihmisen kuoleman.

Eilistä ja helmikuista kuolemaa edeltävät tapaukset sattuivat Merikarvialla vuonna 2000, Humppilassa 2009 ja Pudasjärvellä 2010, jolloin vahingonlaukaus surmasi vartijan poliisin omissa harjoituksissa. Lisäksi viime vuonna Oulun niin sanottu kirvessurmaaja kuoli poliisin ampumana.

– Reilun kymmenen vuoden tilasto kertoo, että poliisilla on Suomessa noin miljoona tehtävää vuosittain. Ampuma-asetta käytetään noin 20 kertaa vuodessa, ja näistä kerroista noin puolet on varoituslaukauksia, sanoi poliisitarkastaja Ari Alanen STT:n haastattelussa viime kuussa.

Poliisin viestintäpäällikkö Marko Luotonen taas kertoi helmikuussa Twitterissä, että vuosien 2003–2013 välillä poliisi ampui yhteensä noin 40 varoituslaukausta. Kyseisen aikahaarukan väliin mahtuvat Humppilan ja Pudasjärven tapaukset sekä 20 haavoittunutta.

Jos tviitti ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.