Kahakka vastaanottokeskuksessa poiki kantelun – "Poliisista ei ole enää ihmisten suojelijaksi"

Oikeuskanslerille on tehty kantelu poliisin toiminnasta Jyväskylän Salmirannan vastaanottokeskuksessa maanantaina syntyneessä kahakassa.

Poliisi käytti kaasusumutetta hajaannuttaakseen poliisisaattueen edessä istuneet mielenosoittajat, jotka vastustivat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen afganistanilaisperheen palauttamista.

Osa paikalla olleista on kertonut, että poliisi olisi lyönyt heitä patukalla. Tämän poliisi on kiistänyt. Kaasusumuttimen käyttö sen sijaan näkyy selvästi paikalla kuvatuissa videoissa.

Kantelun on tehnyt yksityishenkilö. Kantelu koskee sekä paikalla olleita poliiseja että heidän esimiehiään.

Kantelija arvostelee poliisin kykyä hoitaa Salmirannan kaltaisia tapauksia sekä poliisitoiminnan suunnittelemattomuutta vastaavissa tilanteissa.

"Tämä on farssi ilman komediaa. Ja osoittaa sen, ettei poliisista ole enää ihmisten suojelijaksi", kantelija kirjoittaa.

Oikeuskanslerinvirasto pyrkii antamaan kantelusta ratkaisun muutaman viikon kuluessa. Jos asian selvittäminen vaatii Poliisihallitukselta kirjallista selvitystä, venyy tutkinta kuukausiin. Tietyissä poliisia koskevissa kanteluissa oikeuskanslerinvirasto siirtää asian tutkinnan eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle ei oltu torstaiaamuun mennessä kanneltu poliisin toiminnasta Salmirannan vastaanottokeskuksessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .