Poliisitarkastaja: Varaudumme, että joku matkii Tukholman tekoa

Poliisi jalkautuu kaduille myös huomisten kuntavaalien takia.

Poliisitarkastaja Marko Savolainen poliisihallituksesta pitää mahdollisena, että Suomessa joku lähtisi matkimaan Tukholmassa perjantaina sattuneita tapahtumia.

– Poliisi varautuu Suomessa siihen, että joku satunnainen henkilö saa päähänsä lähteä matkimaan Tukholman tapahtumia. Tällainen iso mediamylläkkä saattaa olla laukaiseva tekijä siihen, että joku tekee vastaavaa. Olemme ottaneet myös huomioon mahdollisuuden, että tämän tyyppinen isku olisi mahdollisesti suunniteltu tehtävän yhtä aikaa monessa Pohjoismaassa.

Savolaisen mukaan lauantaihin mennessä Suomeen liittyviä asioita ei Tukholman tapahtumissa ole ilmennyt.

Poliisihallitus pyysi perjantaina poliisia kohdentamaan Suomessa valvontaa sellaisiin paikkoihin, joissa ihmisiä liikkui enemmän.

– Olemme edelleen tarkkana. Mutta mitään syytä ei ole siihen, että poliisi ryhtyisi runsaasti vahventamaan valmiuttaan, Savolainen sanoo.

Sama koskee sunnuntain kuntavaaleja.

– Toki poliisin valvontatehtävät lisääntyvät, kun on tuhansia äänestyspaikkoja ja paljon ihmisiä liikkeellä. Aina kun on tällainen tapahtuma, poliisi pyrkii näkymään. Terrorismin torjunnan näkökulmasta emme kuitenkaan varaa huomiseksi lisää voimavaroja, Savolainen toteaa.